Testimonis

Tornar al llistat de testimonis

19-07-2018

19 de juliol, una data inoblidable

 Lorenza Amador s'ha despertat il·lusionada aquest matí. Avui és un dia molt especial, per fi va a convertir-se en major d'edat. El primer en el que ha pensat quan s'ha despertat ha estat en els plans que anava a fer. L'acte d'inici del seu aniversari ho tenia clar, acostar-se al Banc de Sang per fer la seva primera donació.


Una mica nerviosa però convençuda del que volia, ha acudit aviat a donar sang acompanyada de la seva mare, María, i de la seva amiga Laura. En emplenar el formulari previ a la donació un somriure s'ha dibuixat en la seva cara perquè sabia que el que estaba a punt de fer era “molt necessari”.


Els motius que li han portat a prendre aquesta decisió han estat molt variats, però sens dubte, el principal ha estat poder ajudar a persones que ho necessiten, com una amiga seva que va tenir leucèmia fa uns anys. El fet de veure que una persona coneguda rebia transfusions de sang va fer que alguna cosa dins d'ella canviés i s'adonés de la importància de la donació i del poc que costa ser solidari. “La sang que dónes la vas a acabar recuperant i amb el teu gest ajudes una altra persona que la necessita”, explica emocionada.


La segona raó que ha motivat el seu generós acte ha estat la visita que va fer en primer de batxillerat amb el seu institut, el San José Obrero, al Banc de Sang. Durant la seva estada en les instal·lacions, el personal de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears va explicar als alumnes el procés de la donació de sang, la destinació de les donacions i els va mostrar els laboratoris en els quals aquesta es processa. En el tercer trimestre del curs la seva classe va organitzar una campanya de donació de sang al centre en la qual van aconseguir que moltes persones s'animessin a donar.


A Lorenza sempre li ha cridat l'atenció l'àmbit sanitari, de fet acaben d'admetre-la en la carrera d'Infermeria, i està molt feliç per saber que podrà ajudar als altres. Per a ella donar sang ha estat una experiència completament nova, ja que en tota la seva vida solament li havien realitzat analítiques de sang en dues ocasions i encara que abans de donar estava una mica nerviosa, al moment de la donació s'ha sentit “molt bé i il·lusionada”.
 Altres testimonis

Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal