Testimonis

Tornar al llistat de testimonis

04-05-2018

18 anys donant vida

Santiago Mascaró va donar sang per primera vegada fa 18 anys, va començar a donar per aféresis fa 5 anys i en l'actualitat porta unes 90 donacions de sang.

A pesar que avui és el seu dia lliure en el treball i que podria estar realitzant qualsevol pla, Santiago ha acudit al Banc de Sang a donar convertint-se en el primer donant de sang del matí.

“Donar sang és una forma gratuïta d'ajudar. Em sento content quan dono, per això ho faig, em fa sentir bé”, detalla alegre.

Mascaró és del tipus sanguini 0+ un grup que pot donar a les persones A+, B+, AB+ i 0+, però que solament pot rebre transfusions de sang dels tipus 0+ o 0-. Després que el personal del Banc de Sang li expliqués en què consisteix el procediment de donació per aféresis, va decidir fer-ho per aquest mètode, ja que sap que així pot donar sang amb més freqüència que amb la donació de sang convencional, que requereix una espera mínima de dos mesos.

D'aquesta manera, Santiago dóna entre 4 i 5 vegades a l'any i gràcies a ell moltes persones de Balears sobreviuen.
“Tinc la targeta d'or del Banc de Sang, aquesta que posa “gold member”, com la VISA”, bromeja divertit.

Respecte al tracte que rep en les seves visites al Banc de Sang, ho té clar “em tracten molt bé perquè si no no repetiria. Sóc de les persones que si en un lloc no li tracten bé, no torna”, afirma rotundament.

Després de donar sang a les 8:20 del matí, Santiago seguirà amb el seu dia, farà la compra i planejarà què fer més tard, però ho farà “content” per saber que ha ajudat als altres.
 Altres testimonis

Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal