Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 12 de juny de 2013

Eivissa celebra el Dia Mundial del Donant de Sang amb un augment de les donacions al 2013

Les Pitiüses han registrat un augment de 12,8% en les donacions de sang als primers cinc mesos del 2013

El director general de Gestió Econòmica i Farmàcia, César Vicente, ha donat les gràcies a tots el donants de sang de Eivissa i Formentera, als professionals del la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i als voluntaris de l’Associació de Donants de Sang d’Eivissa i Formentera. També ha destacat el recolzament que es rep dels ajuntaments, del Consell Insular d’Eivissa, i empreses i mitjans de comunicació que ens faciliten la tasca de arribar amb el missatge i la nostra atenció a tot els pitiusos. A l’acte han assistit també el president de l’Associació de Donants Eivissa-Formentera, Carlos Marí, i la consellera de Sanitat i Serveis Socials del Consell Insular d’Eivissa, Mercedes Prats.

El director general ha recordat que a Eivissa i Formentera al 2012, s’aconseguiren 4.146 donacions (un 18,8% menys que a l’any 2011). En canvi, als dels primers cinc mesos d’aquest any 2013 el nombre de donacions de sang, 1.995, ha suposat un augment del 12,8% respecte al mateix període del 2012.

El 14 de juny és el Dia Mundial del Donant de Sang (declarat per la Organización Mundial de la Salud a la seva resolució WHA58.13) i per celebrar-ho, la Fundació Banc de Sang i Teixits (FBSTIB), en col•laboració amb la Conselleria de Salut i Consum i l’Associació de Donants de Sang d’Eivissa i Formentera, ha preparat una intensa campanya que durarà una setmana.

Campanyes de donació:

  • Dijous, 13 de Juny de 2013. Eivissa. Canarias, 29 Local 3 de 10h. a 14h. y de 17h. a 21h.
  • Divendres 14 de juny Dia Mundial del Donant de Sang. Taula informativa a Eivissa al Parc de la Pau de 10 a 13h.

César Vicente i Carlos Marí, nou president de l’Associació de Donants de Sang d’Eivissa i Formentera han destacat la figura del donant de sang i han animat a la població a que participi en aquestes campanyes i a la de la resta de l’any.

Una donació de sang assegura la transfusió a tres persones

D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Aquests components sanguinis s’utilitzen en diferents tractaments com intervencions quirúrgiques, transplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres.

La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir d'altres persones, mitjançant donacions. D'aquí, que els donants tinguin un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Actualment, per a subministrar a totes les unitats hospitalàries públiques i privades de les Illes Balears els components sanguinis que precisin, es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.

¿Saps per què es celebra el 14 de juny? Visita la nostra web: www.donasang.orgContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal