Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 16 de maig de 2013

Resultats de la segona marató de donació de sang a Son Llàtzer

Hi varen participar 88 persones, de les quals 65 varen donar sang.

L’Hospital Son Llàtzer va acollir ahir la segona marató de donació de sang. Després d’una jornada de onze hores i 88 participants, es varen aconseguir 65 donacions, de les quals 16 corresponen a persones que ho feren per primer cop.

A la campanya si varen implicar els professionals sanitaris i no sanitaris, els familiars dels pacients i els usuaris de l’Hospital Son LLàtzer, cosa que vol agrair el Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, com també la col•laboració de l’EMT i l’Associació de Donants de Sang.

Gràcies a la resposta de la gent amb la seves donacions de sang, avui podem gaudir d’un bon nivell de reserves per atendre les necessitats de la comunitat.

Cal recordar que les necessitats no s’aturen i fan falta dues-centes donacions diàries a les Illes Balears per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències. Avui continuam amb les campanyes de donació de sang que es poden consultar a la plana web www.donasang.org

D’una donació de sang s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components sanguinis s’utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres. A l’any 2012 a l’Hospital Son Llàtzer es varen transfondre 5.536 unitats de glòbuls vermells, 1.010 unitats de plaquetes i 570 unitats de plasma.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal