Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 18 de juliol de 2012

Primera diada de donació de sang a l'aeroport de Son Sant Joan

Dijous, 26 de juliol, tot el personal de l'aeroport esta convidat a participar en la campanyà amb l’objectiu d'aconseguir 100 donacions

La campanya es desenvoluparà de les 9 fins a les 21 hores. Les persones que vulguin prendre-hi part podran donar sang a l’autobús que estarà estacionat davant la Terminal A. L’objectiu d’aquesta Diada és aconseguir un centenar de donacions en un sol dia.

S’han programat diverses accions per animar a participar-hi: col•locació de cartells a totes les empreses que treballen al recinte aeroportuari, repartiment d’adhesius al personal amb l’eslògan “Vaig a donar sang” i publicitat sobre els requisits per ser donant de sang. Durant tot el dia AENA difondrà a les zones autoritzades i per mitjà de la megafonia diverses falques publicitàries amb les quals s’animarà a donar sang.

Cal recordar que fan falta dues-centes donacions diàries a les Illes Balears per proveir els centres hospitalaris i tenir cobertes les reserves de sang per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències. Ara a l‘estiu són molt necessàries les donacions de sang per compensar la davallada que es produeix perquè les persones que solen donar estan gaudint de vacances i per l’augment de la població turista.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres.

D’una donació de sang s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components sanguinis s’utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres. Una donació de sang, salva tres vides.

Descàrrega material de promoció diada aeroportContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal