Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 04 de juliol de 2012

Primera diada de donació de sang a EMAYA

Dijous, 5 de juliol, el personal del emaya estan convidats a participar en la campanyà que tindrà dos punts de donació: a c/ joan maragall i a son pacs

Organitzada per la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i EMAYA, amb la col•laboració de l’Associació de Donants de Sang de Mallorca, el 5 de juliol tendrà lloc la primera Diada de donació de sang a EMAYA, a la qual estan convidats a participar tot el personal.

S’han programat diverses accions per animar a participar-hi els empleats d?EMAYA: col•locació de cartells a les instal•lacions del centre, repartiment d’adhesius al personal amb l’eslògan “Vaig a donar sang” i publicitat sobre els requisitas per ser donant de sang. Durant tot el dia EMAYA difondrà a les zones autoritzades i per mitjà de la megafonia diverses falques publicitàries amb les quals s’animarà a donar sang. A més, s’instal•laran pancartes a l’entrada de Son Pacs.

Cal recordar que fan falta dues-centes donacions diàries a les Illes Balears per proveir els centres hospitalaris i tenir cobertes les reserves de sang per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres.

D’una donació de sang s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components sanguinis s’utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres. Una donació de sang, salva tres vides.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal