Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 05 de juny de 2012

Celebra el Dia Mundial del Donant de Sang

El 14 de juny és el Dia Mundial del Donant de Sang en el qual es recorda que es necessiten més de 200 donacions de sang a les illes al dia

Aquest dia serveix per animar a donar a aquells no ho han fet mai. I, sobretot, per agrair la tasca dels donants de sang i de les persones que treballen al darrere (professionals, voluntaris de les associacions, empreses col•laboradores, etc.).

Aquest dia es vol aconseguir 400 donacions, és a dir, duplicar les donacions que es necessiten en un sol dia en 7 campanyes a les tres illes: 3 a Palma, 1 a Muro, 1 a Manacor, 1 a Eivissa i 1 a Maò.

La plaça d’Espanya recollirà les activitats d’informació i participació per celebrar aquest dia.

  • El 14 de juny és el Dia Mundial del Donant de Sang (declarat per la Organización Mundial de la Salud a la seva resolució WHA58.13). La Fundació Banc de Sang i Teixits (FBSTIB), en col•laboració amb la Conselleria de Salut i Consum i les associacions de donants de sang, ha organitzat diversos projectes per aquest dia. La principal difusió s’ha fet mitjançant les xarxes socials a Internet. A la plaça d’Espanya de Palma s’instal•laran dues carpes: una informativa i un altre amb una projecció audiovisual per tal d’augmentar la sensibilització de la importància de la donació i la necessitat de disposar de sang per garantir les transfusions. Els nins podran jugar al joc gegant “Gota a Gota” i els donants de sang podran escriure les raons per les quals donen a una lona gegant. L’autobús de la donació de sang estarà estacionat a la Plaça d’Espanya de 9 a 20:30h. En total, al Dia Mundial del donant de sang, hauran 7 campanyes de donació a les tres illes: 3 a Palma, 1 a Muro, 1 a Manacor, 1 a Eivissa i 1 a Maò. L’objectiu de donacions del Dia Mundial del Donant és 400 donacions és a dir duplicar les donacions que es necessiten en un sol dia.
  • Cada dia Balears necessita que més de 200 persones donin sang per cobrir les necessitats hemoteràpiques de Balears. Gràcies a la seva col•laboració es realitzen intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, s’atenen a ferits en accidents de trànsit i es salven vides.

El Dia Mundial del Donant de Sang reconeix la tasca dels donants de sang que fan possible que les reserves de sang es mantinguin estables a Balears i, en especial, els qui ho fan en regularitat, els quals formen part del sistema integral de salut pública.

Ajuda a difondre aquest missatge i anima a tots a donar sang!!

Gràcies!!Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal