Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 22 de maig de 2012

Éxit a la primera marató de donació de sang a son Llàtzer

106 persones participaren ahir a la marató i es varen aconseguir 85 donacions de sang. 30 persones varen donar sang per primera vegada

 Per primera vegada, l’Hospital Son Llàtzer va acollir ahir la primera marató de donació de sang, a la qual es va implicar als professionals sanitaris i no sanitaris, els familiars dels pacients i els usuaris.

106 persones han participat i s'han aconseguit 85 donacions de sang. 30 persones han donat sang per primera vegada a la Marató de Son Llàtzer que va durar més de 10 hores.

La Fundació vol agrair la gran participació del tot el personal del hospital que han demostrat la seva solidaritat i implicació.

També, vol agrair la col•laboració de l’EMT i de l’Associació de Donants de Sang.

Gràcies a la resposta de la gent amb la seves donacions de sang, avui podem gaudir de un bon nivells de reserves de sang per atendre les necessitats de la comunitat.

Cal recordar que les necessitats no s’aturen i fan falta dues-centes donacions diàries a les Illes Balears per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències.

D’una donació de sang s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components sanguinis s’utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres. A l’any 2011 a l’Hospital Son Llàtzer es varen transfondre 6.073 unitats de glòbuls vermells, 1.337 unitats de plaquetes i 597 unitats de plasma.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal