Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 15 de abril de 2012

Primera Marató de Donació de Sang a Son Llàtzer (21-05-2012)

El dilluns dia 21 de maig el personal del centre, usuaris i els familiars dels pacients estan convidats a participar a la campanya

La campanya es desenvoluparà de les 10. 00 fins a les 20.30 hores, i les persones que hi prenguin part podran donar sang a la sala d’extraccions de l’Hospital o acudint a l’autobús que es trobarà davant l’entrada de consultes externes. L’objectiu d’aquesta marató a Son Llàtzer és aconseguir al voltant de 100 donacions en un dia.

Per tal d’animar a participar als professionals, als familiars i usuaris de l’Hospital a la marató, s’han dissenyant una sèrie de accions com ara la col•locació de cartells a les instal•lacions dels centre, repartiment de ferratines entre el personal sanitari i no sanitari amb l’eslògan de “Vaig a donar sang!”, inclusió de les normes per ser donat a les safatas en les quals es serveix el menjar als pacients, i també a les cafeteries del públic. Durant tot el dia i a les zones autoritzades, l’Hospital farà difusió per megafonia de cunyes publicitàries on s’anima a donar sang.

Tanmateix és col•locaran pancartes a les rotondes d’entrada a l’Hospital. A mes a mes, des de fa unes setmanes, els autobusos de l’EMT amb destinació a Son Llàtzer (línies 14 i 28) porten cartells informatius per conscienciar als usuaris de la importància de donar sang per a salvar vides.

Cal recordar que per poder abastir als centres hospitalaris de Balears i tenir cobertes les reserves de sang a l'hora de realitzar intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, accidents i altres emergències, son necessàries 200 donacions diàries a les Illes Balears.

Qualsevol persona entre 18 i 65 anys que gaudeixi de bona salut, pesi més de 50 quilos i que no estigui en dejú pot donar sang. Entre donació i donació és necessari que hi hagi passat com a mínim 60 dies. En un any els homes poden donar quatre vegades i les dones, tres.

La formula de la marató com una manera de obtenir donacions i conscienciar a la població ja ha estat utilitzada per la Fundació Banc de Sang i Teixits en altres ocasions. Al mes d’octubre del 2011 i al mes de març passat varen organitzar una campanya de les mateixes característiques a la UIB, on va aconseguir 316 i 232 donacions, respectivament.

Ara l’objectiu de l’organització de la campanya a Son Llàtzer es fer que el missatge solidari arribi a les persones més sensibilitzades amb la necessitat de disposar de reserves de sang com són els professionals que treballen a l’Hospital, els usuaris i els familiars dels pacients. Es calcula que 1 de cada 10 pacients ingressats reben transfusions de sang.

D'una donació de sang s'obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d'aquests components sanguinis s'utilitza en diferents tractaments com intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d'altres.

Al llarg de 2011 a Son Llàtzer es varen transfondre 6.073 unitats de glòbuls vermells, 1337 unitats de plaquetes i 597 unitats de plasma.

Actualment, la FBSTIB proveeix de components sanguinis i hemoderivats a tots els centres hospitalaris de Balears i realitza campanyes de donació setmanals en els següents: Hospital Universitari Son Espases, Hospital Son Llàtzer, Hospital de Manacor, Hospital d'Inca, Hospital Mateu Orfila i Hospital Can Misses.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal