Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 23 de febrer de 2023

El Banc de Sang i Teixits té una missió en el Dia de les Illes Balears

El 1 de març es podrà donar a l’autobús “Dona Sang” per primera vegada des de 2020

 Amb motiu de les celebracions del Dia de les Illes Balears, i per primera vegada des de l’any 2019, es podrà donar sang el dimecres 1 de març de 10 a 20h al Passeig Sagrera a prop de la Plaça de la Llotja de Palma.

Una novetat important aquest dia és que es podrà donar sang a l’autobús “Dona Sang” per primera vegada des de l’inici de la pandèmia. Una gran celebració per als donants i els professionals del Banc de Sang i Teixits que esperen aquest dia amb molta il·lusió.

L’objectiu d’aquesta participació és augmentar la sensibilització davant la importància de la donació i la necessitat de disposar de sang per garantir les transfusions. Amb l’autobús es facilita l’accés a les persones que vulguin realitzar la seva donació habitual o als qui ho facin per primera vegada.

Llicència per salvar vides

El Banc de Sang realitza un gran esforç per a mantenir un correcte equilibri entre les necessitats hospitalàries i les donacions de sang. La solidaritat balear va aconseguir 37.403 donacions de sang en 2022 que han esta suficients per atendre als pacients de Balears.

Balears té el repte d’augmentar el número de donants de sang, especialment del grup zero negatiu (donants universals). Per assolir-lo, els balears poden usar la seva Llicència per a salvar vides en diferents “missions” com aquest del Dia de les Illes Balears. A la web donasang.org es pot demanar cita per aquesta missió.


Una donació de sang assegura la transfusió a tres persones


D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Aquests components sanguinis s’utilitzen en diferents tractaments com intervencions quirúrgiques, transplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres. La sang no es pot fabricar i només pot obtenir-se d'altres persones, mitjançant donacions. D'aquí, que els donants tinguin un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Actualment, per a subministrar a les unitats hospitalàries públiques i privades de les Illes Balears els components sanguinis que precisin, es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.


El BSTIB és responsable d'atendre les necessitats de sang de Balears, de la promoció i la planificació de les campanyes, del processament, el fraccionament en diferents components sanguinis, la seva conservació, el correcte subministrament de sang a tots els hospitals de la Comunitat i de la seguretat trasfusional i el de la recerca orientada a la millora de l'atenció pacients i donants.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal