Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 13 de gener de 2023

La Gala #InvisiblesCOVID reconeix la tasca dels profesionals del BSTIB i dels donants

Un esdeveniment emotiu

La Gala dels #InvisiblesCOVID 2023 reconeix la tasca de col·lectius professionals, associacions, entitats i institucions durant la pandèmia.

Els doctors Antoni Gayà, Teresa Jiménez i Neus Serra van assistir en representació de tot l'equip de professionals del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i de les persones que donen sang a les illes que durant el confinament sí van sortir per donar. Gràcies a tots ells i elles es va poder atendre totes les necessitats transfusionals i de teixits i llet materna durant la pandèmia.

El Palau de Congressos de Palma va acollir la Gala dels Invisibles de la COVID-19, organitzada per la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears amb l’objectiu de reconèixer la tasca de 52 col·lectius professionals, associacions, entitats i institucions durant la pandèmia de COVID-19 que va començar al març de 2020. Un total de 237 representants de cada àmbit reconegut han pujat a l’escenari per recollir el preceptiu reconeixement. L’acte ha comptat amb la presència de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

Més de 1.500 persones han assistit a la Gala conduïda pel metge Jaume Gomila i la periodista Araceli Bosch, i que ha comptat amb l’actuació del cor Tot Cor. Entre els participants a la celebració hi hagut nombroses autoritats de les Illes Balears com ara Vicenç Thomàs, president del Parlament; Mercedes Garrido, consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat; Rosario Sánchez, consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, i Fina Santiago, consellera d’Afers Socials i Esports, entre altres autoritats.

Per la seva banda, la consellera de Salut i Consum ha volgut agrair als presents tot l’esforç i la resiliència de la ciutadania, especialment dels centenars de professionals de les Illes Balears que han permès donar una resposta eficaç a una situació molt adversa i pal·liar els efectes de la pandèmia a la nostra comunitat. «Els treballadors van demostrar una flexibilitat i una capacitat d’adaptació encomiables. Com a societat podem estar ben orgullosos d’aquesta feina, d’aquesta consciència de servei públic i de tenir uns professionals com els que tenim a les Illes Balears, excepcionals i sempre a l’altura de les circumstàncies», ha assegurat.

Reconeixements

La Gala ha reconegut la tasca de més de 200 professionals, entitats i associacions que, en un àmbit o un altre, han prestat servei a la ciutadania durant la pandèmia de COVID-19. Entre els treballadors reconeguts, hi ha empleats de la Direcció General de Salut Pública i Participació; de la de Recerca en Salut, Formació i Acreditació; de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa); de la Direcció General de Prestacions i Farmàcia; de la de Consum, així com de la Secretaria General de la Conselleria de Salut i Consum. També han rebut un reconeixement professionals del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), així com dels consells d’Eivissa, Menorca i Formentera i dels diversos ajuntaments de les Illes.

Així mateix, també s’ha reconegut la tasca de treballadors de tots els àmbits dels hospitals públics, privats i concertats de les Balears, d’Atenció Primària, del SAMU 061 i dels Serveis Centrals del Servei de Salut.

A més, la Gala dels Invisibles de la COVID-19 ha volgut agrair també la tasca de fins a 13 col·legis professionals de la comunitat ─tots de l’àmbit sanitari─, representants de l’Advocacia de la Comunitat, de la Direcció General d’Emergències, dels cossos de seguretat municipal i de l’Estat (policies locals, Policia Nacional, Guàrdia Civil i la Comandància General de Balears).

Per part de la societat civil, s’ha reconegut la Fundació Deixalles, l’Associació Pitiüsa Pro Salut Mental (APFEEM), l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyament al Malalt de les Balears, l’associació La Nostra Veu, Projecte Home, així com el matemàtic i divulgador Daniel Ruiz.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal