Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 25 d'octubre de 2022

Les farmàcies de Balears animen a donar sang, la medicina que no es fabrica

Gràcies a la col·laboració de la Cooperativa d’Apotecaris i el Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears, més de 400 farmàcies ajudaran al Banc de Sang i Teixits (BSTIB) a difondre la importància de donar sang.

Cada farmàcia ha rebut un cartell promocional per a exposar-lo en el seu establiment i la invitació per a col·laborar difonent en les seves xarxes socials la imatge de la campanya amb les etiquetes #DonaSangBalears #COFIB @donasangbalears.


En el sistema sanitari balear cada dia es prescriuen milers de tractaments. Entre aquests es troben les transfusions de components sanguinis o l'administració d'albúmines, gammaglobulines o factors de coagulació. Durant l'any 2021, el BSTIB va distribuir 33.489 unitats d'hematies, 6.040 unitats de plaquetes i 3.459 unitats de plasma, 19.119 vials d'albúmina, 3.948 vials de gammaglobulina i 1.247 vials d’alfa 1-antitripsina als diferents hospitals de les illes.


Darrere d'aquestes xifres hi ha una xarxa invisible de solidaritat, professionalitat i cooperació que aconsegueix que moltíssimes persones a Balears puguin millorar la seva salut o fins i tot salvar les seves vides. La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir gràcies a la generositat de les persones sanes que donen sang.


Aquesta campanya anima que la gent sol·liciti la seva cita amb la donació de sang a través de la web donasang.orgContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal