Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 27 de juny de 2022

Aquest estiu posa-li cor, dona sang!

Urgència: Balears necessita augmentar les reserves per a afrontar els mesos de juliol i agost. 3.000 persones precisaran transfusions

 El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) ha llançat una nova campanya amb la finalitat de recordar a la població la importància de donar sang també en aquesta època de l'any.


Actualment, les reserves de tots els grups sanguinis estan sota mínims especialment els grups sanguinis O+, O-, A – i A+.


Amb l'objectiu d'afrontar el descens de donacions en aquesta época, el Banc de Sang ha desenvolupat una campanya amb el lema “Aquest estiu posa-li cor, dona sang!”. El BSTIB pretén conscienciar a la població de la gran ajuda que és donar sang per a totes les persones que ho necessiten en els mesos de juliol i agost.
Perquè el missatge de la donació de sang arribi al cor, el BSTIB recordarà durant tot l'estiu les persones i tractaments que precisen de transfusions dels diferents components de la sang.


La donació de sang no tanca per vacances.


La sang no es pot fabricar i és necessària per a atendre pacients amb malalties cròniques, persones que estan lluitant contra un càncer, persones que han sofert un accident i dones embarassades, entre altres casos. Durant l'estiu, la població balear augmenta a causa del turisme, per la qual cosa la possibilitat que alguna persona necessiti una transfusió de sang augmenta. Per això, el BSTIB també fa una crida a la part de la població que encara no és donant de sang perquè s'animi a provar-ho i s'acosti a donar de forma regular cada dos mesos.


El Banc de Sang calcula que al voltant de 3.000 persones necessiten transfusions dels diferents components sanguinis a l'estiu, per aquesta raó és imprescindible continuar comptant amb la solidaritat dels donants de sang.


Els requisits per a donar sang són molt senzills: pesar més de 50 quilograms, tenir entre 18 i 65 anys i gaudir de bona salut. Els homes poden donar fins a quatre vegades a l'any i les dones, tres.


Les Illes Balears necessiten diàriament 200 donacions de sang per a atendre correctament les demandes hospitalàries i salvar vides de moltes persones.
Per a una millor experiència en la donació de sang és important estar ben hidratats i beure molts líquids abans i després de donar.


Atès que el coronavirus segueix present en les nostres vides, el BSTIB recomana:


1. Demanar cita per a donar en: www.donasang.org
2. Acudir puntual a la cita.
3. Rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic en arribar al punt de donació.
4. Portar posada una màscara quirúrgica que cobreixi la boca, el nas i barbeta.
5. Respectar la distància de seguretat.

Les persones contagiades pel coronavirus o amb algun símptoma compatible (malestar, febre, tos, dificultat per a respirar, pèrdua de gust o d'olfacte, etc). podran donar 7 dies després de recuperar-se completament.


Donar sang continua sent segur i necessari.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal