Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 31 de maig de 2022

Dos projectes del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears guardonats en la VI Jornada de Salut

Han estat premiats, en l'apartat d'Humanització, el projecte – “Dona Sang Educa i en l'apartat d'Innovació i Recerca, el projecte "Imagina que pots"

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha rebut dos guardons en la VI Jornada de Salut organitzada per la Conselleria de Salut i Consum del Govern de les Illes Balears en les categories d'Innovació i Recerca i d'Humanització.

Maria Vanrell Mora, Marian Manchón Romaguera, Isa Victor Llinàs, Cristina Matas Melis i Cecilia Bordes componen l'equip que ha estat premiat en la categoria d'Humanització pel projecte “Dona *Sang Educa: ApS i campanya de donació”. Durant el curs escolar 2018-2019 el departament de planificació i promoció del BSTIB va posar en marxa un canvi en el projecte d'educatiu en els centres escolars. Al novembre 2018, va organitzar juntament amb la direcció general de Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació, un curs d'Aprenentatge i Servei (*ApS) dirigit a professors de primària i secundària, amb l'objectiu de formar i implicar professors i alumnes i així organitzar campanyes de donació en els centres educatius. Amb aquest canvi, el nombre de xerrades i tallers van augmentar, així com la implicació en l'organització de campanyes de donació dels centres escolars. En el transcurs del curs escolar 18/19, es van realitzar 42 campanyes de donació (un 40% més que el curs anterior) en les quals van participar 1.692 persones (gairebé el doble que en el curs 2017-2018).

“Imagina que pots”, el servei de suport psicològic amb realitat virtual per a superar la por a la sang i a les agulles en el Banc de Sang i Teixits, ha estat premiat en la categoria d'Innovació. La teràpia, que utilitza la tecnologia de la realitat virtual té un valor afegit en oferir-se en el Banc de Sang que disposa dels elements necessaris per a l'exposició i superació de les pors. El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha estat el primer dels bancs de sang d'Espanya a oferir un servei que suposa una ajuda per a aquelles persones que volen donar sang i no ho fan per por. L'equip guardonat en aquest projecte està format per Cristina Alcover Palou, Eva Gómez Sjunnesson, Toni Martorell Carbonell, Andreu Vidal Bustamante i Ismael Gutiérrez Fernández. Durant el funcionament del servei, finals de setembre de 2019, fins a l'inici de la pandèmia 53 persones es van interessar pel programa i es van atendre, 30. 9 persones van superar les seves pors amb una mitjana de 5 sessions per pacient. 21 persones estan pendents d'acabar el tractament.


Foto:
D'esquerra a dreta: Ismael Gutiérrez, Cecilia Bordes, Xisco Solera, Cristina Alcover, Maria Vanrell, Eva Gómez Sj., Estefanía Ramos, Isa Victor, Marian Manchón, Nadal Crespí i Antònia Llodrà. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal