Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 11 de gener de 2022

La manca de sang provocada per Òmicron compromet greument l'assistència sanitària dels pacients de Balears

Òmicron redueix l'afluència de donants i aguditza la manca de reserves.

Diàriament, es necessiten 200 donacions de sang per a garantir l'adequada atenció als pacients.
En l'actualitat s'obtenen menys del 50% de les donacions necessàries per a assegurar aquest servei sanitari.
El Banc de Sang de les Illes Balears fa una crida urgent a la població sana de la nostra comunitat autònoma, per donar.
Per a donar sang, si us plau demani cita a través de la pàgina web www.donasang.org

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears informa que la incidència d'Òmicron en la població donant està minvant la seva capacitat d'aconseguir donacions de sang, la qual cosa posa en risc el subministrament de components sanguinis per a transfusió als hospitals de les Illes Balears.


Al descens habitual en les donacions en aquestes dates, s'ha sumat l'augment exponencial dels casos de contagis de COVID a les Illes amb l'arribada de la variant Òmicron que està afectant directament donants de sang que no poden per això acudir a donar. El Banc de Sang estima que s'han reduït 5.000 el nombre de donants nous des de l'inici de la pandèmia. Com els pacients continuen necessitant transfusions, hi ha una marcada descompensació entre la demanda de sang dels hospitals i el nombre de donacions que es realitzen cada dia.


Per a poder garantir l'adequada atenció dels pacients es necessiten almenys 200 donacions diàries de sang. Actualment, només s'està obtenint un 50% de les donacions necessàries.

El Banc de Sang i Teixits recorda a la població els requisits que han de seguir les persones que s'hagin vacunat contra la COVID, hagin passat la malaltia o estiguin en contacte amb malalts de coronavirus i vulguin donar sang:

  • Els qui es vacunin contra la COVID podran donar sang 24 hores després, sempre que es trobin bé a l'hora de fer la donació.
  • Les persones contagiades pel coronavirus o amb algun símptoma compatible (malestar, febre, tos, dificultat per a respirar, pèrdua de gust o d'olfacte, etc.) podran donar 28 dies després de recuperar-se completament.
  • Si han estat contacte estret d'una persona amb coronavirus o en aïllament preventiu, podran donar 14 dies després.
  • El personal sanitari, auxiliar i de suport que tracta o cuida a persones afectades de COVID-19 podrà donar quan finalitzi el contacte de risc.

Per aquesta raó, se sol·licita l'ajuda de tota la població sana per a mantenir les reserves necessàries per a proveir als hospitals a Balears, ja que la sang no es pot fabricar i només pot obtenir-se mitjançant donacions. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. La donació de sang és un acte voluntari i altruista, una contribució a la societat. Té una durada d'entre 20 i 30 minuts i contribueix a millorar la vida de moltes persones malaltes que necessiten sang.

Per a donar sang cal demanar cita a través d'aquesta pàgina web www.donasang.org

Es pot donar al Banc de sang a Palma (C/ Rosselló i Caçador, 20) de dilluns a divendres de 8.00 a 20.30 hores, ininterrompudament, i els dissabtes de 9.00 a 13.30 hores. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal