Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 8 de juliol de 2021

Balears necessita més donacions de sang

Queden reserves per 2 dies dels grups sanguinis O+ i O- per 3 dies del grup A+

Les 171 persones que van acudir ahir a donar sang a Balears no han estat suficients per remuntar el nivell de reserves.

El Banc de Sang ha començat el dia d'avui amb 460 bosses de sang quan necessita 1.000 unitats per a atendre correctament els malalts i accidentats que es troben actualment als hospitals de Balears.


Per què baixen les reserves?


El retorn a l'activitat i la calor són les dues raons per les quals la gent retarda la seva decisió de donar. D'altra banda, els hospitals segueixen transfonent cada dia.
Moltes de les persones que donen amb regularitat no poden fer-ho per trobar-se de vacances o per ser l'època quan més treball tenen o perquè els frena la calor.


Els hospitals continuen requerint sang per transfondre a les persones que precisen transfusions periòdiques com a malalts de càncer o persones que la seva vida depèn, des que van néixer, de reposicions cada tres setmanes per a poder continuar vivint, entre molts altres.

La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista que té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix a canvi tota una vida a les moltes persones que necessiten sang.

Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot ajudar i aconseguir un somriure de qui rep la transfusió i dels seus familiars que veuran com millora. La sang no es pot fabricar, es necessiten persones solidàries.

El Banc de Sang i Teixits anima a tota la població a donar sang. És una responsabilitat de tota la societat. També vol agrair la solidaritat de totes les persones que estan acudint a donar i del que han sol·licitat la seva cita, així com les que es fan ressò a les xarxes socials d'aquesta gran necessitat.

És important que les persones que vulguin ajudar amb la seva donació de sang sol·licitin la seva cita en la plana web www.donasang.org

Informació per a les persones vacunades contra la COVID: es pot donar 24 hores després de rebre la vacuna.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal