Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 14 de juny 2021

Dia Mundial del Donant de Sang, tenim molt a celebrar

Difon el missatge: “Avui És El Meu Dia, Let’s celebrate!”

Avui, 14 de juny, és el Dia Mundial del Donant de Sang i en el Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears tenim moltes raons per a celebrar aquesta jornada i tot l'any al costat de tanta gent generosa. Som afortunats per participar d'una funció social tan important i estar en contacte amb persones esplèndides que confien en la nostra labor i ajuden amb el seu temps i la seva sang als qui més ho necessiten.

Els donants també tenen moltes raons per a celebrar aquest dia, el seu dia. Han de gaudir d'ajudar amb cada donació de sang a les persones que estan en un hospital per a millorar la seva salut, estar orgullosos de col·laborar per a sanar i omplir de vida i esperança a persones que no coneixen.


Els pacients tenen igualment motius perquè aquest dia sigui especial. Celebren que hi ha professionals i gent anònima que es preocupen per la seva salut i que asseguren que no els faltin cap dels components sanguinis ni els tractaments que necessiten durant la seva estada als hospitals.


En aquest Dia Mundial del Donant, el Banc de Sang i Teixits vol donar visibilitat a totes les persones que tenen alguna cosa a celebrar, tant si donen sang com si la reben sang o estan o han estat al costat de sers estimats que han necessitat transfusions, i també als qui treballen o col·laboren en alguna part d'aquesta gran cadena de solidaritat.


Per això, convidem que tots participin compartint les seves experiències, donant les gràcies, o animant als que estan hospitalitzats amb un text, una imatge, un vídeo a les xarxes socials.

L'objectiu és estar més a prop els uns dels altres, celebrar aquest dia junts i agrair i reconèixer la labor de tots en aquesta meravellosa labor col·lectiva.
Aquest esdeveniment virtual durarà del del 14 al 18 de juny de 2021 amb el lema “Avui És El meu Dia, Let’s Celebrate”. Servirà per a conscienciar a la població que qualsevol persona sana pot, amb una donació de sang, aportar molt al sistema sanitari i a les persones que precisen d'una transfusió. Segurament, hi haurà els qui s'animin a donar coneixent les raons que mouen a uns altres a fer-ho.

El BSTIB utilitzarà les següents etiquetes per a commemorar aquest dia #HoyEsMiDía #DíaMundialdelDonantedeSangre #LetsCelebrate
El 14 de juny se celebra que en aquest dia, en 1868, va néixer una de les persones més rellevants en el món de la donació i la transfusió de sang, el doctor Karl Landsteiner, qui va descobrir, amb 33 anys, els grups sanguinis ABO.

Balears, una comunitat generosa i compromesa

La setmana passada es van presentar els resultats de la donació de sang a Balears durant l'any 2020, que reflecteixen l'excel·lent resposta de les ciutadania davant la situació de crisi sanitària que estem vivint.
Es van registrar 34.984 donacions de sang, un èxit en un any molt dur per al BSTIB. S'ha aconseguit mantenir un equilibri entre la demanda dels hospitals i l'aportació dels donants. El BSTIB ha aconseguit ser autosuficient per dotzè any consecutiu. De les donacions, 30.749 es van produir a Mallorca i 1.532 a Eivissa i Formentera i a Menorca, 2.703.


Gràcies a la solidaritat balear es van distribuir als hospitals 31.091 unitats de glòbuls vermells, 4.083 unitats de plasma i 5.987 unitats de plaquetes. Més enllà d'aquestes xifres estan tots aquells pacients que les van necessitar i la preocupació dels seus sers estimats.


El BSTIB compta amb un equip humà de primer nivell gràcies a la seva formació constant i desenvolupament professional. Són ells, al costat dels donants i a les institucions i persones que els ajuden, els que mantenen coberta la necessitat de transfusions de tota la xarxa sanitària pública i privada de les Illes.

El 2021, amb més força que mai

Enguany les donacions estan creixent dia a dia i els resultats que dels primers cinc mesos de l'any són molt prometedors. Des de l'1 de gener al 31 de maig s'han aconseguit 16.012 donacions, un 17% més que en el mateix període de l'any anterior.

Moltes són les raons per a celebrar aquest Dia Mundial del Donant de Sang. “Let’s Celebrate!”, avui també és el teu dia.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal