Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 22 de desembre de 2020

S'estrena el Portal del Donant, un regal per a les persones que donen sang en un any excepcional.

Els donants de sang de Balears tindran un espai web privat

Com en 2020 les circumstàncies són especials, el Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) ha decidit canviar els presents que se solien lliurar als donants per un regal especial: el Portal del Donant, un espai privat per a cadascuna de les persones que donen sang a Balears.


Accedint a través de donasang.org amb les seves dades personals, els donants podran comprovar el resultat de les anàlisis de la seva última donació, veure el nombre de donacions de sang que porten registrades a les illes, informar-se de la data en la qual poden tornar a donar i canviar les seves dades de contacte si ho precisen.


La nova eina és també un regal per al planeta i el nostre entorn natural, perquè es deixaran d'enviar més de 40.000 cartes a l'any.
 

2020, un any solidari


En aquest any inusual, les persones que donen sang, llet materna i teixits a Balears han demostrat el seu compromís durant tota la pandèmia.


El Banc de Sang i Teixits vol fer públic el seu orgullós i agraïment per tanta generositat i valentia. Gràcies a totes les persones que ens ajuden, el sistema sanitari de Balears ha comptat durant tot l'any amb un magnífic nivell de reserves de tots els grups sanguinis i de tots els components de la sang (plasma, plaquetes i glòbuls vermells), de llet materna i de teixits.


El personal del Banc de Sang i Teixits ha adaptat tots els processos per a continuar atenent durant aquesta pandèmia a les persones que donen sang, llet materna i teixits (sang de cordó umbilical, membrana amniòtica, etc) i donar salut així a desenes de milers de pacients a Balears.


En 2020, s'ha començat a enviar missatges SMS als donants de sang cada vegada que algun dels components de la seva donació s'envia a un hospital. S'ha posat en marxa el sistema de cita prèvia que ha permès que la donació sigui més segura, ha reduït el temps d'espera en l'atenció i ha garantit les donacions de sang que necessiten els hospitals diàriament. S'està recollint plasma hiperimmune de donants que han passat la COVID perquè podrà servir per a ajudar nous contagiats a superar la malaltia.


Ara, acabem l'any amb l'estrena del Portal del Donant de Sang.
 

Junts hem superat un 2020 ple de reptes.  
A tots i totes us desitgem salut i un feliç 2021.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal