Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 15 de juny de 2020

Es podrà donar sang a Eivissa a partir de dia 17 de juny, amb cita prèvia

El Banc de Sang implanta un sistema de cita prèvia per a garantir la seguretat dels donants.

El pròxim dimecres 17 de juny es podrà donar sang per primera vegada a Eivissa des del començament de l'estat d'alarma.

Es necessita la solidaritat de la població per a recuperar les reserves, perquè la volta de l'activitat dels hospitals fa que es necessitin més donacions de sang per a atendre els pacients que precisen la transfusió dels diferents components sanguinis.

Des del mes de març passat, les campanyes de donació es van cancel·lar per motius logístics i de seguretat, encara que el Banc de Sang i Teixits ha continuat enviant sang als pacients dels hospitals d'Eivissa i Formentera.

Els primers donants de sang podran donar a Eivissa en la seu del Banc de Sang situada en Can Misses el dimecres, 17 de juny de 17 a 21 hores.

Aquest retorn implica molts canvis, entre ells:

1.       Només es podrà donar sang amb cita prèvia confirmada. Les persones que desitgin donar han de demanar hora a través del següent formulari /que-es-la-sang/cita-previa.html Rebran una telefonada per a confirmar el dia i l'hora de la donació i un SMS recordatori el dia anterior.

Aquesta mesura permet controlar que no hi hagi aglomeracions i garantir la distància de seguretat entre donants. També serveix per a programar la quantitat de donacions necessàries per a atendre correctament els pacients.

2.       En arribar al punt de donació hi ha noves recomanacions de seguretat que cal seguir:

a. Retirada de guants

b. Rentada de mans

c. Ús de màscara

3.       Les sales de donació són espais COVID-segurs. Els materials que s'utilitzen són, com sempre, estèrils i d'un únic ús. Els professionals sanitaris extremen encara més les mesures d'higiene i de seguretat.

4.       Distància de seguretat. Si en arribar hi ha més persones de les recomanades, per a garantir la distància de seguretat d'entre 1 i 2 metres, podem demanar que esperi fos fins que sigui adequat tornar a entrar. A més, hem adaptat l'espai i el mobiliari per a complir amb la distància de seguretat.

Donar sang és segur

El virus SARS-CoV-2 no es transmet ni per donació ni per transfusió, no afecta la sang. Per això, el Banc de Sang no duu a terme la prova del coronavirus.

Un dels requisits més importants per a donar és que la persona gaudeixi de bona salut. Per això, no ha d'acudir ningú amb malestar general, febre, tos, dificultat respiratòria, pèrdua del sentit del gust o de l'olfacte o qualsevol altre símptoma d'infecció respiratòria. Tampoc qui hagi estat en contacte amb persones amb símptomes o diagnosticades de COVID-19.

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears vol agrair el suport, la paciència, la comprensió i el compromís dels habitants d’Eivissa i Formentera. Comptem amb la seva ajuda per a atendre a tots els pacients que ho necessitin.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal