Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 15 de maig de 2020

La teva seguretat és el primer

Per a garantir la seguretat de les persones que acudiu a donar i al nostre personal, hem introduït mesures de seguretat addicionals.

La donació de sang, com les nostres vides, ha experimentat molts canvis des que va començar la pandèmia del coronavirus. El que no ha canviat és la solidaritat de la població balear, amb la qual comptam cada dia i aconseguim atendre totes les transfusions que es duen a terme a pacients de les Balears.

La donació és vital per a salvar vides i per al sistema sanitari.

És molt important que continuïs acudint a donar perquè la teva donació salva fins a tres vides. A Balears cada dia es necessiten 200 donacions de sang i a pesar de l'epidèmia, les persones malaltes segueixen requerint transfusions.

Donar sang és segur, necessari i està permès. Durant l'estat d'alarma, sortir a donar sang està permès i és una molt bona raó per a sortir de casa.


Donar sang és segur

El virus SARS-CoV-2 no es transmet ni per donació ni per transfusió, no afecta la sang.

Un dels requisits més importants per a donar és que la persona gaudeixi de bona salut. Per això, no ha d'acudir ningú amb malestar general, febre, tossina, dificultat respiratòria, pèrdua del sentit del gust o de l'olfacte o qualsevol altre símptoma d'infecció respiratòria o que hagi estat en contacte amb persones amb símptomes o diagnosticades de COVID-19. Tampoc qui hagi estat en quarantena per COVID-19 o en contacte amb persones amb símptomes o diagnosticades de COVID-19.

El Banc de Sang no duu a terme la prova del coronavirus.

Cita prèvia

Hem instaurat la cita prèvia per a donar sang. És imprescindible que t'hàgim confirmat la cita quan acudeixis a donar.

La cita prèvia permet controlar que no hi hagi aglomeracions i garantir la distància de seguretat entre donants.

A més, ens ajuda a programar la quantitat de donacions necessàries per a proveir correctament als pacients que ho requereixen.

Pots demanar la teva cita en: /que-es-la-sang/cita-previa.html

Per a una major seguretat i cura del medi ambient, et recomanam que portis el teu propi bolígraf per a emplenar els documents per a la donació.

Mantenir-te informat

Quan sol·licites una cita, et telefonam per a confirmar-te el dia i l'hora i t'informam dels últims consells abans de venir a donar.

Ens posam en contacte per missatge de text o correu electrònic. Pots consultar la nostra web www.donasang.org i xarxes socials @donasangbalears.

També hem col·locat cartells amb les recomanacions sobre seguretat en el lloc de donació.

Rentada de mans

En arribar et demanarem que et llevis els guants, el seu ús no és segur. A més, necessitaràs llevar-te'ls per a mesurar-te el nivell d'hemoglobina.

Renta't les mans amb freqüència. És important rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic quan arribis a donar. És una important mesura de seguretat. En el lloc de donació trobaràs gel hidroalcohòlic perquè usis quan arribis. També pots fer ús del bany per a rentar-te amb aigua i sabó.

Les sales de donació són espais segurs.

Els materials que s'utilitzen són estèrils i d'un únic ús.

Els professionals sanitaris extremen les mesures d'higiene.

Distància de seguretat

Com hem explicat anteriorment, la cita prèvia ens permet controlar la quantitat de persones que entren en el lloc de donació, per això és tan important acudir només quan t'hàgim confirmat la cita.

Si en arribar hi ha més persones de les recomanades, per a garantir la distància de seguretat d'entre 1 i 2 metres, podem demanar-te que esperi fos fins que sigui adequat tornar a entrar.

Hem adaptat l'espai i el mobiliari per a complir amb la distància de seguretat.

Màscares

El personal de donació de sang utilitza màscares com a mesura de seguretat addicional.

Si us plau, veniu amb màscara a donar per la teva seguretat i la dels altres.

  • Recorda, renta't les mans abans de posar-te-la.
  • Evita tocar la màscara mentre la duguis.
  • Ha de cobrir la boca el nas i barbeta.
  • Quan estigui humida, tira-la.
  • Per a llevar-te-la, fes-ho per la part de darrere, sense tocar la part frontal.

Donants nous

En aquests moments necessitam que les persones que acudeixen a donar coneguin el procés de donació i l'hagin experimentat perquè el temps que estan amb nosaltres sigui el menor possible. Per aquesta raó, hem interromput temporalment les cites de totes les persones que s'ofereixen per a donar sang per primera vegada.

A més estam citant a les persones amb els grups sanguinis necessaris a cada moment perquè el procés sigui més òptim.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal