Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 13 de maig de 2020

Ja es pot donar sang a Menorca amb cita prèvia

El Banc de Sang implanta un sistema de cita prèvia per a garantir la seguretat dels donants.

La donació és vital per a salvar vides i mantenir el sistema sanitari

Demà, dijous 14 de maig, es podrà donar sang per primera vegada a Maó des del començament de l'estat d'alarma. 

Es necessita la solidaritat de la població per a recuperar les reserves. La volta de l'activitat dels hospitals fa que es necessitin més donacions de sang per a atendre els pacients que precisen la transfusió dels diferents components sanguinis.

Des del passat mes de març, les campanyes de donació es van cancel·lar per motius logístics i de seguretat. Encara que el Banc de Sang i Teixits ha continuat enviant sang als pacients dels hospitals de Menorca, igual que a Eivissa i Formentera.

Els primers donants de sang podran acudir a fer-ho a Maó i Ciutadella. Els dijous 14, 21 i 28 de maig, en el centre de donació de sang del carrer Pintor Calbó de Maó de 9 a 13 hores. El dimarts, 19 de maig, en Ciutadella en el Pavelló municipal d'esports de 8.30 a 13.30 hores.

Aquest retorn implica molts canvis. Entre ells:

  • Només es podrà donar sang amb cita prèvia confirmada. Les persones que desitgin donar han de demanar hora a través del següent formulari /que-es-la-sang/cita-previa.html i rebran una telefonada per a confirmar el dia i l'hora de la donació. A més, rebran un SMS recordatori el dia anterior. Aquesta mesura permet controlar que no hi hagi aglomeracions i garantir la distància de seguretat entre donants. També serveix per a programar la quantitat de donacions necessàries per a atendre correctament els pacients.
  • En arribar al punt de donació hi ha noves recomanacions de seguretat que cal seguir:
    • Retirada de guants
    • Rentada de mans
    • Ús de màscara
  • Les sales de donació són espais COVID-segurs. Els materials que s'utilitzen són, com sempre, estèrils i d'un únic ús. Els professionals sanitaris extremen encara més les mesures d'higiene i de seguretat.
  • Distància de seguretat. Si en arribar hi ha més persones de les recomanades, per a garantir la distància de seguretat d'entre 1 i 2 metres, podem demanar que esperi fos fins que sigui adequat tornar a entrar. A més, hem adaptat l'espai i el mobiliari per a complir amb la distància de seguretat.

Donar sang és segur

El virus SARS-CoV-2 no es transmet ni per donació ni per transfusió, no afecta la sang. Per això, el Banc de Sang no duu a terme la prova del coronavirus.

Un dels requisits més importants per a donar és que la persona gaudeixi de bona salut. Per això, no ha d'acudir ningú amb malestar general, febre, tos, dificultat respiratòria, pèrdua del sentit del gust o de l'olfacte o qualsevol altre símptoma d'infecció respiratòria. Tampoc qui hagi estat en contacte amb persones amb símptomes o diagnosticades de COVID-19.

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears vol agrair el suport, la paciència, la comprensió i el compromís dels habitants de Menorca. Comptem amb la seva ajuda per a atendre a tots els pacients que ho necessitin.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal