Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 30 de març de 2020

El Banc de Sang aplaudeix la solidaritat dels balears i demana que s'acudeixi a donar només amb cita

Gràcies a la resposta i la solidaritat de la població, Balears disposa d'unes reserves de sang òptimes

El Banc de Sang vol agrair la gran resposta de la població balear. Gràcies a la seva solidaritat, les reserves han superat les 1.000 unitats de glòbuls vermells.

És necessari que la població balear sana segueixi donant de manera escalonada i acudeixi només si té cita prèvia confirmada.

La cita prèvia permet controlar i garantir la distància de seguretat entre donants, al mateix temps que s'aconsegueixen les donacions necessàries per a abastir correctament als pacients que ho requereixen. És important que els donants segueixin les indicacions del Banc de Sang, especialment en aquest sentit.

Les cites es poden sol·licitar a través del següent formulari /que-es-la-sang/cita-previa.html

Donar és segur. El virus SARS-CoV-2 no es transmet ni per donació ni per transfusió, no afecta la sang. Com sempre, les sales de donació són espais segurs. Els materials que s'utilitzen són estèrils i d'un únic ús. Els professionals sanitaris extremen les mesures d'higiene. És important rentar-se les mans amb gel hidroalcohólico quan s'acudeix a donar i mantenir la distància de seguretat.

Un dels requisits més importants per a donar és que la persona gaudeixi de bona salut. Per això, no ha d'acudir ningú amb malestar general, febre, tossina, dificultat respiratòria, pèrdua del sentit del gust o de l'olfacte o qualsevol altre símptoma d'infecció respiratòria o que hagi estat en contacte amb persones amb símptomes o diagnosticades de COVID-19. Tampoc cal acudir si s'ha viatjat fora de les illes en els últims 15 dies. El Banc de Sang no fa la prova del coronavirus.

Sortir de casa per a donar sang està permès. És compatible amb el Reial Decret d'estat d'alarma. Les persones amb cita prèvia confirmada han de mostrar aquesta confirmació (impresa o al mòbil). Després de la donació al Banc de Sang entregarà un justificant.

Donar és segur, es permet amb cita prèvia confirmada i és molt necessari.

Junts sortirem endavant.

Mil gràcies!Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal