Notícies

Tornar al llistat de notícies

Balears es compromet amb la donació de sang davant la crisi sanitària

En els últims dies, la població balear ha demostrat, una vegada més, la seva solidaritat en temps de crisi. Els donants de sang han acudit a donar, moltes persones s'han oferit per primera vegada i les institucions, especialment els ajuntaments, han col·laborat per a facilitar instal·lacions que garanteixin la seguretat a l'hora de donar.

Ahir, divendres 13 de març, 168 persones es van acostar a donar sang i es van aconseguir 140 donacions. Aquests són molt bons resultats en una jornada normal i són una gran notícia quan la societat es troba en situació d'alerta pel coronavirus. A tots correspon demostrar responsabilitat cívica complint amb les recomanacions de les autoritats davant l'epidèmia i ser conscients que, per a mantenir el sistema sanitari en aquests moments de pressió, també és necessari mantenir les reserves de sang en nivells de seguretat.

Les reserves de sang estan al 75% i es precisa que la població sana continuï col·laborant per a continuar garantint el tractament i cura dels pacients de la nostra Comunitat Autònoma.

El Banc de Sang se centra en la seguretat del donant. Donar sang és segur. Les sales de donació són espais segurs on només acudeixen persones sanes i es manté una neteja exhaustiva. Els materials que s'utilitzen són estèrils i d'un sol ús. Els professionals sanitaris extremen les mesures d'higiene. Els requisits per a donar fan que la donació i la transfusió siguin segures.

És molt important que la població sana continuï acudint a donar sang. Depenem de la seva solidaritat per a garantir que els pacients de les Balears rebin les transfusions que precisen.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal