Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 11 de desembre de 2019

“Planeta Solidaris” del BSTIB celebra les donacions de sang a Mallorca

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) va organitzar el dilluns 9 de desembre a les 19 hores al Auditori del Conservatori de Música i Dansa de Palma, “Planeta Solidaris”. Un acte on es va celebrar i reconèixer la gran feina dels donants de sang de Mallorca, la tasca dels treballadors i la dels col·lectius socials i entitats que actuen com a ambaixadors de la donació. A més, també van rebre un fort agraïment els guanyadors del concurs fotogràfic Calendari Dona Sang 2020.

L'acte, presentat per la periodista Neus Benítez, va començar amb unes emotives paraules del director gerent del BSTIB, Ismael Gutiérrez, dirigides als donants de sang. “Sense vosaltres no hi ha sanitat pública. En aquest món tan ràpid a vegades no interioritzam l'important que és el que fem. Cada vida que salvau, que heu canviat", va assegurar. També va dedicar unes paraules d’agraïment al personal dels centres hospitalaris i sanitaris de l’illa. Professionals que amb la seva dedicació, contribueixen a tractar als pacients durant les transfusions i a fer un ús responsable de la sang.

Els primers reconeguts van ser els guanyadors del concurs fotogràfic Calendari Dona Sang 2020. Concepción Coll Pons, Amanda Hitar López, Miguel Homar Tous, Iván Mari Ferrer, Maria Magdalena Mas Rayó, Javier Mendoza Atxiaga, Francesc Pericas Figuerola, Xisco Ros Soler, Lina M. Vásquez, Biel Vidal Busquets (2 Fotografies) i Gema Vidal Colorado. Els finalistes han contribuït amb les seves instantànies a crear un obsequi molt especial pels donants de sang i a recordar les coses que són realment importants. Per aquest motiu, el BSTIB els hi va agrair la seva ajuda i els hi va fer entrega d’un diploma.

El Banc de Sang també va reconèixer la gran feina que duen a terme els embaixadors de la donació: el programa d’IB3 Ràdio “Vitamina 3”, la Direcció General de Primera Infància, Innovació i comunitat educativa de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i Pedro Luis Vázquez Cobos.

El programa encapçalat per Araceli Bosch ha dedicat, des de la seva creació, múltiples espais a la donació de sang. A més, sempre han tractat amb molta professionalitat tots els temes relacionats amb l’entitat. Per aquest motiu, se’ls va reconèixer com a embaixadors.

L'educació dels joves és vital. Si des de petits els ensenyam la importància de la donació de sang, aprendran valors fonamentals com la solidaritat i l'altruisme. Per això, es va voler reconèixer la gran ajuda que suposa el programa Aprenentatge Servei als professorat i als centres educatius. Gràcies a la direcció general de la Conselleria d'Educació, l'entitat pot dur a terme els cursos.
A Pedro Luis Vázquez Cobos la vida li va donar un dels cops més durs que es pot rebre. Al seu fill li van detectar leucèmia, motiu pel qual va impulsar a xarxes la campanya #ChalengeDonaSang. Per la seva ajuda i compromís, el BSTIB va voler reconèixer a Pedro Luis Vázquez.

Durant tot l'esdeveniment es va recordar lo importants que són les persones que donen sang. Són vitals dins del sistema sanitari i s'ha de reconèixer el temps que dediquen a salvar la vida d'uns altres sense esperar res a canvi. Un centenar de persones van rebre un reconeixement per a superar en 2018 les 20, 40, o 60 donacions de sang en el cas de les dones i les 25, 50, o 75 donacions, en el cas dels homes.

Al 2018 a Balears, 426 persones han superat les 20/25 donacions, 218 les 40/50 donacions de sang, 55 les 60/75 donacions i 19 les 100 donacions de sang.

L'esdeveniment va acabar amb unes paraules d'agraïment de la consellera de Salut i una actuació del Variazzioni Quintet, compost per alumnes del Conservatori. “Vull donar les gràcies en nom de la societat balear per l'esforç de moltes empreses públiques i privades. Centres de formació, col·lectius i mitjans de comunicació que ens ajuden”, assegurar Patricia Gómez.

En finalitzar tots van poder gaudir de compartir temps junts degustant un petit refrigeri.

Més informació a les xarxes @donasangbalears.
Se pueden visualizar las fotografías del evento en el siguiente enlace: bitly.com/PlanetaSolidaris



Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal