Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 27 de novembre de 2019

“Planeta Solidaris” del BSTIB celebra les donacions de sang a les Pitiüses

 El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) va organitzar, el divendres 22 de novembre a les 19 hores al Centre Cultural de Jesús, "Planeta Solidaris". Es tracta d'un acte de reconeixement al gran treball dels donants de sang de les Pitiüses, al personal i als col·lectius socials i entitats que actuen com a ambaixadors de la donació.

L'acte, presentat pel periodista Agustín Prades, va començar amb unes emotives paraules del director gerent del BSTIB, Ismael Gutiérrez. "Quan pens en herois, pens en les seves gestes. Com les dels astronautes que conquisten l'espai. Com els donants de sang, herois que semblen d'un altre planeta", va assegurar. També va dedicar unes paraules d'agraïment al personal dels centres hospitalaris i sanitaris de les Pitiüses. Va destacar que contribueixen, amb la seva professionalitat i dedicació, a tractar als pacients durant les transfusions i a fer un ús responsable de la sang.

L'empresa Teleco a Eivissa, el Consell Escolar Insular i la Creu Roja van rebre un reconeixement per la seva gran col·laboració amb l'entitat. L'educació dels joves és vital. Si des de petits se’ls hi ensenya la importància de la donació de sang, aprendran valors fonamentals com la solidaritat i l'altruisme i garantiran les reserves sanguínies del futur. Per això, es va voler reconèixer la important tasca que ha dut a terme el president del Consell Escolar Insular, Alberto Taranco, per a posar en marxa el projecte Gota a Gota als centres educatius.

Durant tot l'esdeveniment es va recordar la gran importància de les persones que donen sang. Són vitals dins del sistema sanitari i s'ha de reconèixer el temps que dediquen a salvar la vida sense esperar res a canvi. Un centenar de persones van rebre un reconeixement per superar en 2018 les 20, 40 o 60 donacions de sang en el cas de les dones i les 25, 50, o 75 donacions en el cas dels homes.

Al 2018 a les Pitiüses, 44 persones van superar les 20/25 donacions (4 d’elles són de Formentera), 18 les 40/50 donacions de sang, 4 les 60/75 donacions i 2 les 100 donacions de sang.

En finalitzar tots els assistents van poder gaudir d’una estona junts degustant un petit refrigeri.

Autoritats que van assistir:

  • El director insular de Benestar Social del Consell d'Eivissa, Santiago Mari.
  • La segona tinent de batle del AJ. De Santa Eulària des Riu, Antònia Picó.
  • La regidora del AJ. De Sant Antoni, Neus Mateu Rosello.
  • La regidora de Benestar Social i educació del AJ d'Eivissa, Carmen Boned.
  • La regidora de Sanitat del AJ. De Sant Josep, Guadalupe Nauda.
  • El director gerent del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, Ismael Gutiérrez.
  • La coordinadora del BSTIB en Eivissa i Formentera, Mª Eugenia Huete.

Trobaréu les fotografíes de l'acte en el següent enllaç: bitly.com/PlanetaSolidarisPitiüsesContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal