Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts. 29 d'octubre de 2019

Les persones vacunades contra la grip podran donar sang si no presenten símptomes

Els donants que hagin rebut la vacuna hauran de trobar-se en bon estat de salut

Aquesta tardor arriba acompanyada un any més de la campanya de vacunació contra la grip. Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits de les Illes balears (BSTIB) vol informar la població que, encara que s'hagin vacunat, poden donar sang. L'únic requisit que s'haurà de complir és el de no presentar símptomes gripals i trobar-se en bon estat de salut.

D'altra banda, les persones que sofreixin catarros o refredats comuns sense febre podran donar. En canvi, els donants que hagin patit bronquitis o pneumònia i/o hagin pres medicació hauran d'esperar 15 dies per a la resolució dels símptomes abans de donar.

En aquesta època cal no oblidar a les persones amb asma o rinitis al·lèrgica. En el cas de l'asma, podran donar els qui la pateixin de manera lleu o asimptomàtica, que únicament requereixi l'ús d'aerosols de manera esporàdica. Per als qui sofreixin rinitis al·lèrgica i altres al·lèrgies menors, l'únic requisit per a donar serà que es trobi lliure de símptomes el dia de la donació.

La causa fonamental que a la tardor disminueixin les donacions de sang és que en aquesta època afloren els refredats, grips i al·lèrgies. A més que moltes persones que volen donar no poden fer-ho perquè prenen fàrmacs. És important destacar que el donant sempre ha de comentar les seves circumstàncies personals situació amb el metge encarregat de la donació.
 



Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2021 | Informació legal