Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 22 d'octubre de 2019

El BSTIB impartirà dos cursos de formació per al professorat sobre la donació de sang

En 2018 va començar el primer curs de formació per a professorat de primària i secundària, Aprenentatge Servei Banc de Sang i Teixits. Aquest curs ha ajudat a potenciar les campanyes de donació en els centres educatius.

Durant l'any 2018-19 es van organitzar 42 campanyes de donació, amb més de 1.500 participants. A més, es van impartir 118 xerrades formatives, en 60 col·legis i instituts, a més de quatre mil alumnes.

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) impartirà per segon any consecutiu un curs de formació, per al professorat de primària i secundària, sobre la donació de sang. El treball final consistirà a organitzar una campanya en el centre educatiu o municipi en el qual treballin. També s'ha posat en marxa un curs de nivell avançat per als professors que l'any passat van assistir al primer.

Objectius

Els objectius que persegueix aquest curs són: formar al professorat sobre la importància i la necessitat de les donacions de sang; explicar-los com desenvolupar una campanya de donació de sang, dissenyar el material de promoció i fer difusió de les campanyes de donació amb els assistents al curs; organitzar una campanya de donació en els centres educatius o en el municipi impulsada pel professorat del curs; promoure entre l'alumnat la creació de serveis que ajudin a la societat col·laborant en la preparació de les campanyes de donació.

Terme d'inscripció

Del 18 al 28 de novembre al Curs de primer nivell anomenat "Campanyes de donació"

Del 4 al 18 de novembre al curs de nivell avançat anomenat "Xarxa de Sang"

Les persones interessades a assistir hauran d'inscriure's en el següent enllaç on trobaran més informació sobre el curs: http://bitly.com/ApSDonaSangEduca

Curs 2018-2019, campanyes de donació de sang

Durant el curs acadèmic 2018-2019, s'han organitzat 42 campanyes de donació en col·legis i instituts de Mallorca. D'aquestes, 13 van ser organitzades per professors participants del primer curs “Aprenentatge Servei del Banc de Sang i Teixits”.

Les campanyes de donació en centres educatius van aconseguir la participació de 1.539 persones, de les quals 457 van donar per primera vegada i es van aconseguir 1.181 bosses.

Durant el curs acadèmic s'han dut a terme 118 xerrades formatives en 60 centres i han participat 4.060 estudiants.

L'organització de col·lectes amb el suport dels centres educatius continua sent un dels compromisos del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. L'objectiu és que els alumnes s'impliquin en la donació de sang, conscienciar-los des de petits. En les diferents col·lectes els estudiants han actuat com els ambaixadors del banc de sang, assumint la responsabilitat d'informar familiars i amics.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal