Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 30 de setembre de 2019

Setmana intensiva de donació de sang a la UIB i segon #Reto5mil

Del 7 a l'11 d'octubre es podrà donar sang a les instal·lacions de la Universitat. El campus acollirà, el diumenge 20 d'octubre, la V Cursa Dona Sang

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han organitzat una setmana intensiva de donació de sang a les instal·lacions de la Universitat, amb l'objectiu d'augmentar el nombre de donants nous i de fidelitzar els actuals.

Del 7 a l’11 d'octubre l'autobús del Banc de Sang recorrerà el campus universitari per donar visibilitat a la donació de sang i acostar-la a l'alumnat, als professors i personal de la Universitat.

Amb el lema «Desafia't i dona», es pretén conscienciar la població universitària del valor que té fer-se donant de sang, una substància que no es pot fabricar i que només pot obtenir-se gràcies a donacions altruistes.

Amb aquest esdeveniment la FBSTIB i la UIB pretenen captar donants nous, fidelitzar les persones que ja donen sang de forma habitual i establir una estratègia conjunta amb la resta d'universitats per donar visibilitat a la donació de sang.

#Reto5mil

Per segon any consecutiu, el 8 d'octubre s’organitza el #Reto5mil. Així, les donacions de sang que s'aconsegueixin aquest dia formaran part del repte, una iniciativa promoguda per la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS), la UIB i la FBSTIB.

L'objectiu d'aquest repte, al qual ja s'han apuntat 31 universitats, és aconseguir 5.000 donacions de sang en un dia. A més de les unitats mòbils ubicades el dia 8 per al repte, els dies següents tant la UIB com altres universitats posaran a disposició de la comunitat universitària unitats mòbils.

En la primera edició varen participar-hi 25 universitats, procedents de 14 comunitats autònomes, que aplegaren una participació de 3.000 persones i feren efectives 2.531 donacions. El 29% d'aquestes donacions era de donants nous, amb la qual cosa s’acomplí un dels objectius.

Aquesta primera campanya estatal de donació de sang a les universitats espanyoles, #Reto5Mil, va ser guardonada amb el premi a la millor iniciativa, en la categoria nacional, per la Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia i Teràpia Cel·lular (SETS), durant el XXX Congrés de Medicina Transfusional, que tingué lloc entre el 6 i el 8 de juny a Madrid.

Ubicacions i horaris

Dilluns 7 d'octubre:
• Bus i vestíbul de l'edifici Ramon Llull. De les 10 a les 19 hores.

Dimarts 8 d'octubre:
• Bus a l'edifici Ramon Llull. De les 10 a les 19 hores.
• Vestíbul de l'edifici Gaspar M. de Jovellanos. De les 10 a les 19 hores.
• Facultat de Medicina (Hospital Universitari Son Espases). De les 10 a les 15 hores.
• Seu d'Eivissa i Formentera. De les 17 a les 21 hores.
• Seu de Menorca. De les 10 a les 14 hores.

Dimecres 9 d'octubre:
• Bus i vestíbul de l'edifici Guillem Cifre de Colonya. De les 10 a les 19 hores.

Dijous 10 d'octubre:
• Bus i vestíbul de l'edifici Ramon Llull. De les 10 a les 19 hores.

Divendres 11 d'octubre:
• Bus a l'edifici Arxiduc Lluís Salvador. De les 10 a les 15 hores.

Cursa Dona Sang

La Fundació Banc de Sang i Teixits, entitat sense ànim de lucre, organitzarà la V edició de la Cursa Dona Sang. Serà el diumenge 20 d'octubre de 2019 al campus i és una competició que té l'objectiu de donar més visibilitat a la donació de sang.

Com cada any, hi haurà diferents nivells de carreres, classificats per edats i recorregut. Quan s’hi inscriguin, els adults podran triar entre cobrir el circuit de 5 quilòmetres o 10 quilòmetres. Els nins, de 500 metres.

La inscripció a la cursa serà gratuïta per a mil participants. https://sportmaniacs.com/es/services/inscription/v-cursa-dona-sang

Requisits per donar sang

Els requisits per donar sang són molt senzills: n'hi ha prou de pesar més de 50 quilograms, gaudir de bona salut, i tenir entre 18 i 65 anys.

La punxada no fa mal, ja que és similar a la d’una anàlisi, i tot el procés solament dura entre 25 i 30 minuts.

La FBSTIB fa una crida especial a les persones que no hagin donat mai, i les encoratja perquè coneguin de primera mà el procés de donació de sang.

Per què és important la donació de sang

La sang és necessària per fer tractaments de malalties com el càncer. De fet, un pacient amb aquesta malaltia pot arribar a necessitar 200 transfusions de sang.

A més, una de cada deu persones que està ingressada en un hospital necessitarà almenys una transfusió de sang. Per exemple, una mare podria requerir deu transfusions durant el part.

La sang no es pot fabricar, el Banc de Sang depèn de la solidaritat i l'altruisme de la població balear per obtenir-ne.

Les Illes Balears necessiten 200 donacions de sang diàries per atendre correctament les demandes hospitalàries i salvar la vida de centenars de persones.

Informació

Els interessats a conèixer totes les ubicacions i els horaris de l'autobús del Banc de Sang podran consultar-ne tota la informació a la pàgina web i en les xarxes socials de la FBSTIB, de la UIB i dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

L'etiqueta #Reto5mil es tornarà a utilitzar per promocionar a través de les xarxes socials la iniciativa arreu de l’Estat el 8 d'octubre. A més, les pantalles d'informació de la UIB i dels SFM també mostraran dades sobre la campanya de donació per facilitar la participació de la població.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal