Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 26 de juny de 2019

Aquest estiu comparteix la teva sort, vine a donar sang

 • El BSTIB calcula que al voltant de 3.000 persones necessitaran transfusions
• Per a cobrir la demanda, faran falta 12.000 donacions i 1.500 donants nous entre juliol i setembre

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) llança la campanya estival "Aquest estiu comparteix la teva sort". El lema cerca conscienciar a aquelles persones amb bona salut i que són donants potencials. I és que l'entitat calcula que durant aquesta estació al voltant de 3.000 persones necessitaran transfusions. Des del BSTIB es vol recordar a la societat balear que la donació de sang es molt important.

Durant el període estival les donacions acostumen a baixar, per la qual cosa des del Banc de Sang s'ha posat en marxa una nova campanya. L'objectiu és posar l'accent en el fet que la gent sana té l'oportunitat d'ajudar als qui ho necessiten. Per aquest motiu, s'ha adoptat el lema: "Aquest estiu comparteix la teva sort". I és que per molt que a l'estiu la gent marxi de vacances, la sang sempre és imprescindible.

Les persones que gaudeixen de bona salut són molt afortunades. Per aquest motiu, el BSTIB vol recordar-li a la població la importància de donar sang en aquesta època de l'any. L'entitat calcula que al voltant de 3.000 persones necessitaran transfusions dels diferents components sanguinis durant aquests mesos. És imprescindible comptar amb la solidaritat dels donants i de conscienciar del regal que se li fa a un pacient. Per això, aquest estiu es llançarà un nou projecte que pretén donar-li veu a aquells que reben o han rebut sang. El BSTIB cerca compartir les històries de pacients per a conscienciar a la gent del bé que fa la donació.

Per a cobrir la demanda, al Banc de Sang li faran falta 12.000 donacions i 1.500 donants nous entre juliol i setembre. Cal no oblidar que el 60% de les reserves es destinen a pacients amb càncer i que una víctima d'accident pot arribar a necessitar fins a 30 unitats. I lloc que la sang no es pot fabricar, el BSTIB fa una crida a la població afortunada que pot donar.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal