Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 06 de juny de 2019

El BSTIB homenatja els centres educatius compromesos amb la donació de sang

  • Han participat 1.539 persones, de les quals 457 eren primers donants, i s'han aconseguit 1.181 bosses
  • S'han organitzat un total de 42 campanyes i 118 xerrades formatives en 60 col·legis i instituts

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) va celebrar dimecres passat 5 de juny l'acte de reconeixement els centres escolars que han col·laborat amb la institució. Durant el curs acadèmic 2018-2019, 40 col·legis i instituts de Mallorca han obert les seves aules a les xerrades del BSTIB. A més, han ajudat a organitzar 42 campanyes de donació. Cal destacar que 13 d'aquestes campanyes han comptat amb el suport dels professors que han participat en el nou curs de formació per a docents de la institució.


L'organització de col·lectes amb el suport dels centres educatius continua sent un dels compromisos del Banc de Sang i Teixits. L'objectiu és que els alumnes s'impliquin en la donació de sang, conscienciar-los des de petits. En les diferents col·lectes els estudiants han actuat com els ambaixadors del banc de sang, assumint la responsabilitat d'informar familiars i amics.


Durant el curs acadèmic 2018-2019 s'han organitzat 42 campanyes que han servit per a augmentar el nombre de donacions. També s'ha aconseguit acostar una mica més el món de les transfusions a la població. És ressenyable que un dels centres educatius que ha col·laborat amb el BSTIB ha organitzat 3 campanyes. En total, han participat 1.539 persones, de les quals 457 eren primers donants, i s'han registrat 1.181 donacions de sang.


Una novetat d'aquest any és el curs de formació per a professorat de primària i secundària, Aprenentatge Servei Banc de Sang i Teixits. I. Projecte: Campanya de donació. Es van oferir un total de 30 places i 16 assistents el van finalitzar amb èxit. El curs, de 16 hores, es va dividir en quatre sessions. En la part teòrica es va explicar en què consisteix la donació de sang i afèresi, a més del procés que garanteix la seguretat transfusional. La part pràctica va culminar amb una campanya de donació en el centre educatiu. Es van organitzar un total de 13, repartides entre els mesos de desembre i maig.


També s'ha continuat amb el programa de xerrades formatives. Aquestes tenen per finalitat complementar la formació dels estudiants en valors solidaris i altruistes. A més, s'ha aconseguit acostar la donació a la realitat de l'alumnat i que coneguin el funcionament de totes les àrees del BSTIB. Durant el curs acadèmic s'han dut a terme 118 xerrades formatives en 60 centres i han participat 4.060 estudiants. 

Fotografies DONA SANG Educa 2019Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal