Notícies

Tornar al llistat de notícies

EL BANC DE SANG NECESSITA L'AJUDA DE LA POBLACIÓ BALEAR DURANT NADAL

Balears necessita augmentar les reserves de sang i assegurar unes bones festes a qui més el pugui necessitar. En aquestes dates la gent es prepara per al Nadal i acudeix menys a donar

El Banc de Sang i Teixits de Balears fa una crida a la població perquè acudeixi a donar sang els dies previs i posteriors a les Festes Nadalenques, per a garantir que les reserves siguin suficients.

La baixada de donacions i la rapidesa en la caducitat d'alguns dels components sanguinis són els reptes als quals s'enfronta el Banc de Sang en aquestes dates.

En aquests moments les reserves de grups sanguinis concrets estan molt per sota del nivell òptim. Els grups més necessitats en aquestes dates són: O Rh positiu i tots els grups Rh negatius, especialment A Rh negatiu i O Rh negatiu.

 

El destí de les donacions.
• un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia,
• un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de trànsit.
• un 2,4% és destina a pacients d'obstetrícia i ginecologia i
• un 2,9% per a nens.

Actualment, per a atendre a tots els pacients de Balears es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.

Aprofitem per a felicitar el Nadal i desitjar un 2019 ple de vida i donacions.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal