Notícies

Tornar al llistat de notícies

30-11-2018

El BSTIB i la Creu Roja organitzen una campanya prenadalenca de donació de sang

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) i la Creu Roja organitzen el 3 de desembre una campanya prenadalenca de donació de sang amb l'objectiu de garantir un nivell òptim de reserves sanguínies de cara a les festes nadalenques augmentant el nombre de donacions de sang.

La col·lecta es durà a terme a l'edifici de la Creu Roja situat a l'avinguda Espanya, núm. 51, Eivissa.

Durant el mes de desembre moltes de les persones que donen amb regularitat deixen de fer-ho, per la qual cosa les reserves sanguínies es ressenten. No obstant això, els hospitals segueixen precisant sang per a les persones que necessiten transfusions periòdiques com a malalts de càncer o pacients que necessiten reposicions de sang cada tres setmanes des que van néixer per poder seguir amb vida.

El BSTIB i la Creu Roja pretenen anticipar-se a la caiguda que sofreixen les donacions de sang en aquestes dates a causa de les vacances nadalenques i augmentar les reserves de sang per assegurar que s'atenguin correctament les demandes hospitalàries.

Grups sanguinis més necessaris

Tots els grups sanguinis són molt necessaris. No obstant això, el Banc de Sang precisa augmentar de manera urgent les existències dels grups A negatiu, A positiu, 0 negatiu i 0 positiu.

Dades del 2018

El BSTIB ha obtingut en les Pitiüses 3.097 donacions de sang durant els 10 primers mesos de l'any, un 9,02% menys que en el mateix període de 2017, en el qual es va aconseguir la xifra de 3.404 donacions.

El municipi d'Eivissa ha estat el que ha liderat el nombre de donacions durant aquests mesos amb un total d'1.701, seguit de Sant Antoni de Portmany amb 400, Santa Eulària des Riu amb 398, Sant Josep de sa Talaia amb 367 i Formentera amb 231.

El següent quadre recull el total de persones que han participat en les campanyes de donació de sang, les donacions obtingudes, les persones que han donat sang per primera vegada i el nombre de campanyes organitzades al llarg dels 10 primers mesos de l'any en els diferents municipis d'Eivissa i Formentera.

Requisits per donar sang

Qualsevol persona sana, d'entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos pot donar sang. La sang no es pot fabricar, es necessita a persones solidàries per aconseguir-la.

La donació de sang és un acte voluntari de caràcter altruista que té una durada de 20-30 minuts i que serveix per oferir tota una vida a les persones que necessiten transfusions.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal