Notícies

Tornar al llistat de notícies

11-06-2018

Balears es prepara per al Dia Mundial del Donant de Sang

 El 14 de juny les Illes Balears celebraran el Dia Mundial del Donant de Sang, un dia establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per agrair als donants la seva generositat i conscienciar a la població de la necessitat de donar sang de forma regular.

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) ha adaptat el tema de la campanya a la realitat balear per destacar la solidaritat dels donants de les illes. Per a això, ha utilitzat la consigna “Gràcies pels 120.000 somriures de l'últim any”.

Amb les plaquetes, glòbuls vermells i plasma que s'extreuen en cada donació de sang s'aconsegueix salvar la vida de tres persones. L'any passat les Illes Balears van aconseguir gairebé 40.000 donacions de sang gràcies a la solidaritat de solament el 2 % de la població balear.

El lema utilitzat per l'OMS a nivell internacional, “Dona't als altres. Dona sang. Comparteix vida”, pretén remarcar que la donació de sang és un acte solidari i destacar valors fonamentals relacionats amb la donació com l'altruisme, el respecte, l'empatia i la generositat.

La FBSTIB en col·laboració amb la Conselleria de Salut i les associacions de voluntaris, organitzen 27 campanyes aquesta setmana. Destaquem les del dijous 14 de juny en totes les illes:

-Mallorca:


• Palma. DIADA DONACIÓ HOSPITAL UNIVERSITARI SON ESPASES de 08:30h. a 19:00h.
• Palma. ESDEVENIMENT AMB 2 BUSOS DE LA DONACIÓ EN PLAÇA D’ESPANYA de 10:00h. a 21:00h.
• Palma. BANC DE SANG C/ Rosselló i Caçador, 20 de 8:00h. a 20:30h.
 

-Eivissa:


• Eivissa. DIADA DONACIÓ EN HOSPITAL CAN MISSES de 10:00h. a 21:00h.

-Menorca:


• Maó. DIADA DONACIÓ EN CENTRE DE DONACIÓ C/Pintor Calbó, 71 de 17:00h. a 21:00h.

Esdeveniments destacats


La FBSTIB celebrarà el 14 de juny el Dia Mundial del Donant de Sang amb un acte destacat a la Plaça d’ Espanya de Palma per agrair als donants la seva generositat i solidaritat.


• Horari: de 10:00h. a 21:00h.
• Lloc: Plaça d’ Espanya (Palma)
• Dos busos de la donació i activitats durant tot el dia: tallers, rocòdrom facilitat pel Consell de Mallorca, degustacions gastronòmiques a càrrec de Chefs(in), actuacions de street dance protagonitzades pels grups Same Soul i Little Champs i moltes sorpreses més.

Aquí us deixem amb un enllaç del menú dissenyat per a aquesta ocasió especial.

Com a acte final de la celebració del Dia Mundial del Donant, la FBSTIB i l'Ajuntament d’Alcúdia han organitzat una Festa Solidària de la Donació de Sang en el municipi. El dissabte 16 de juny la Plaça Carlos V acollirà múltiples activitats per a tota la família amb l'objectiu d'acostar la donació de sang a la població.


• Horari: de 10:00h. a 21:00h.
• Lloc: Plaça Carlos V (Alcúdia)
• Bus de la donació i Festa Solidària de la Donació de Sang amb tallers infantils, jocs populars i tradicionals organitzats pel Consell de Mallorca, batucada a càrrec de Nam sobrats i concert amb el DJ José Mª Cànaves.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal