Notícies

Tornar al llistat de notícies

06/03/2018

La FBSTIB i la UIB organitzen una campanya intensiva de donació de sang amb l'objectiu d'aconseguir 500 donacions

Durant cinc dies es podrà donar sang en totes les instal·lacions de la UIB

 La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han organitzat una campanya intensiva de donació de sang a la Universitat amb l'objectiu d'aconseguir un total de 500 donacions en cinc dies.

Amb el lema “En la UIB portam la solidaritat a la sang” ambdues institucions pretenen conscienciar a alumnes, professors i personal del campus universitari que l'única forma d'aconseguir donacions de sang és a través de l'altruisme dels donants, ja que aquesta substància no pot fabricar-se en un laboratori. Aquesta campanya està situada dins de la 5a Setmana Saludable i Sostenible de la UIB.


Novetats


Del 12 al 16 de març l'autobús del Banc de Sang estarà present en 6 ubicacions diferents, amb la novetat que aquest any s'uneixen totes les seus de la UIB: Menorca, Eivissa, Son Espases i Sa Riera.

En aquesta edició de la setmana intensiva s'ha plantejat el repte d'arribar a les 500 donacions de sang en cinc dies, una xifra molt ambiciosa, ja que les dades de l'última campanya de la UIB mostren que a l'octubre de l'any passat es va aconseguir una participació de 321 persones i 101 van donar per primera vegada.

Per aconseguir complir aquesta meta, la FBSTIB col·locarà 2 autobusos en diferents ubicacions alhora.

Amb aquest esdeveniment la UIB i la institució balear persegueixen un triple objectiu: augmentar el nombre de donacions, captar nous donants i fidelizar els que ja ho són.


Informació


Les persones que vulguin conèixer totes les ubicacions i horaris de l'autobús del Banc de Sang podran consultar tota la informació a la pàgina web i xarxes socials de la FBSTIB, de la UIB i de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

El hashtag #UIBrepte500 s'utilitzarà per promocionar l'esdeveniment a través de les xarxes socials de les tres entitats i per donar a conèixer el recompte de les donacions de cada dia.

A més, les pantalles d'informació de la UIB i de SFM també mostraran dades sobre la campanya de donació per facilitar la participació de la població. Cada dia s'informarà a la comunitat universitària del nombre de donacions aconseguides a través de les televisions disposades en el hall dels edificis del campus i es realitzarà un recompte de les donacions per col·lectius: alumnat, PAS i PDI, la qual cosa afavorirà la motivació i participació.

Ubicacions i horaris

Requisits per donar sang


Els requisits per donar sang són molt senzills, n'hi ha prou amb pesar més de 50 quilograms, gaudir de bona salut i tenir entre 18 i 65 anys.

La burxada no fa mal, ja que és similar al de quan es realitza una analítica, i tot el procés solament dura entre 25 i 30 minuts.

La FBSTIB fa una crida especial a les persones que no han donat mai i els encoratja a que coneguin de primera mà el procés de donació de sang animant-los a donar.

Per què és important la donació de sang


Les Illes Balears necessiten 200 donacions al dia per atendre correctament les demandes hospitalàries. No obstant això, la sang no es pot fabricar i el Banc de Sang depèn de la solidaritat i l'altruisme de la població balear per obtenir aquesta substància.
Una de cada deu persones ingressades en un hospital necessitarà almenys una transfusió de sang.

Una futura mare pot necessitar fins a deu donacions en el part.

En un accident de trànsit es poden necessitar fins a 30 donacions de sang.

Un pacient malalt de càncer pot necessitar fins a 200 donacions de sang.

Agraïments


La FBSTIB vol agrair a la UIB la implicació de tota la comunitat universitària en l'organització de la campanya de donació intensiva, ja que tant el rectorat, com el personal docent i investigador i el personal d'administració i serveis s'han bolcat en la preparació d'aquest esdeveniment perquè sigui tot un èxit.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal