Notícies

Tornar al llistat de notícies

divendres, 23 de setembre de 2016

4a Diada per la Donació de Sang en Festival Park el dissabte 24 de setembre

La donació de sang és responsabilitat de tota la societat

Dissabte que ve 24 de setembre, se celebra la quarta edició de la Diada per la donació de sang en el recinte comercial festival Park de les deu del matí fins a les nou de la nit sota el lema "Salva Vides i Passa-ho en Gran".
Durant onze hores seguides es podrà donar sang en l'autobús que estarà estacionat enfront dels cinemes. Al voltant, es concentraran diverses activitats per traslladar de forma lúdica la importància que la població doni sang.


El programa és el següent:

  • 10h. Comença la campanya de donació de sang
  • 12h Inauguració amb Siurells Gegantes
  • 16:30 a 19:30 h. Parc infantil d'educació vial (organitzat per la Policia Local de Marratxí)
  • 16:30 a 19:30 h. Activitats infantils esportives (organitzades pel Consell Insular de Mallorca)
  • 18:00 h. Batucada a càrrec de Kalemba
  • 19:30h. Concert a càrrec de Agrupacions d'Obradors de Músics
  • 21h. Tancament de la campanya de donació de sang

La donació de sang és responsabilitat de tota la societat
Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. La sang no es pot fabricar i només pot obtenir-se gràcies a l'ajuda de les persones que acudeixen a donar. Tot el procés dura prop de 20 minuts on es recullen les dades personals, es passa una revisió mèdica, es donen 450 cc de sang i finalment s'ha de beure molt líquid per recuperar el volum extret.
La donació de sang no dol. La burxada és similar al de quan ens fan una analítica. Després de la teva primera donació reps el carnet de donant amb el teu grup sanguini.
Una vegada donada, la sang s'analitza i se separa en els tres components sanguinis (plasma, plaquetes i glòbuls vermells). Així cada pacient rep el que necessita i amb cada donació aconseguim ajudar a tres persones.
Aquests components sanguinis s'utilitzen en diferents tractaments com a intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre uns altres.


Col·laboracions
Per organitzar aquest dia lúdic la Fundació Banc de Sang i Teixits ha comptat amb la implicació de Festival Park, l'Ajuntament de Marratxí, el Consell Insular de Mallorca, Serveis Ferroviaris de Mallorca, Agroilla, l'Associació de Donants de Sang de Mallorca, Agrupacions d'Obradors de Músics i Coca Cua European Partners Iberia. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal