Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 11 de març de 2016

Reconeixement a la labor dels donants de sang de Palma

S’ha agraït també el suport de la Cooperativa d’Apotecaris i l’Aquarterament Militar “Jaime II”

En aquest acte, El Dr. Enrique Girona ha agraït la solidaritat del tots el present i “la sort que tenim els professionals que treballem al vostre costat”. També ha agraït la professionalitat del personal del Banc de Sang que vetlla per que sempre hi hagi sang pels pacients a les Illes Balears i garantir l’autosuficiència a les nostres illes. Ha destacat el alt nivell de qualitat del seu treball i la gran labor en fomentar els valors de la donació de sang. La tasca dels professionals del Banc de Sang compta amb la col•laboració de la xarxa de voluntaris de les associacions que “és una ajuda importantíssima”.

La directora general de salut Pública i Participació de la conselleria de Salut, la Dra. Maria Ramos Montserrat, ha ressaltat el gran valor de les persones que donen sang i ha agraït la seva solidaritat amb els malalts. “La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir gràcies a la implicació de molta gent que dóna el seu temps i la seva sang per a salvar vides”. A més, la directora general ha recordat que amb cadascuna de les seves donacions s’obtenen plasma, plaquetes i glòbuls vermells que poden salvar més de 3 vides.

A més a més, la directora general ha apel•lat als més joves a donar sang, com una manera més d’implicar-se en la nostra societat. Un 10% de les persones que donen sang tenen entre 18 i 25 anys i “són fonamentals per garantir les donacions de sang al futur”.

Per la seva banda, la regidora de sanitat de l’Ajuntament de Palma, Antonia Martín, ha ressaltat la solidaritat dels palmesans. L’any 2015 un total de 22.668 persones varen fer 37.947 donacions de sang a les Illes Balears, de les quals 14.595, més de la tercera part de les que s’aconsegueixen a Balears, es varen fer a Palma.

En el municipi de Palma l'any 2015, es van aconseguir el 38% de les donacions de sang de les illes. 9.139 persones (2% de la població palmesana) van realitzar 14.595 donacions de sang, un 1,2% més que l'any anterior. 1.645 persones van donar sang per primera vegada. Palma té una taxa de donació de 36 donacions per cada mil habitants.

L’acte ha començat amb la benvinguda del director del Banc de sang de la Fundació Banc de Sang i Teixits i del president de l’Associació de Donants de Sang de Mallorca, Llorenç Vallori. Tot seguit, s’ha lliurat un diploma a la Cooperativa d’Apotecaris per la seva ajuda en la distribució de tot el material informatiu mitjançant les farmàcies de totes les illes i a la Base “Jaime II” per la seva col•laboració amb campanyes massives de donació de sang al seu aquarterament militar.

A continuació, s’han atorgat els diplomes i els guardons als donants de sang. L’acte ha estat clausurat per les paraules d’agraïment de la regidora de sanitat de l’Ajuntament de Palma, Antonia Martín, i de la directora general de salut Publica i Participació i gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits, Maria Ramos Montserrat.

Aquest és el darrer dels tres actes de reconeixement als donants a Palma.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal