Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 14 de juliol de 2015

El Banc de Sang cerca la participació de la gent al Calendari “Dóna Sang” 2016

gent sana, gent solidària

L'objectiu és donar un valor afegit als regals que es lliuren després de cada donació, es tracta d'alguna cosa simbòlic per agrair tan important gest. Al llarg de l'any, es lliuren 4 regals diferents.

Al Banc de Sang coneixem bé el significat del que és la gent sana. Cada dia ens envoltem d'ella. La gent sana a més de gaudir de perfecta salut, alimentar-se de manera saludable i seguir hàbits de vida saludable, són persones sinceres, de bona intenció, de moral saludable. Ens solem referir a elles com a persones “sanotas”. Gent que són bona per a la nostra salut i la dels altres. Gent agraïda amb la vida i la societat. Gent sana, gent solidària.

La sol·licitud de col·laboració s'està difonent per correu electrònic entre els donants de sang, en xarxes socials, web i mitjans de comunicació. S'adjunten imatge i bases de participació 

Lliurament dels calendaris. Els calendaris es lliuraran a partir de l'1 d'octubre de 2015 i estan previstes 15.000 unitats per tota Balears.

Finançament del projecte. Les fotos són gentilesa de la gent que les envia. El disseny està realitzat per personal de la FBSTIB i la impressió la realitzarà Amadip Esment, una fundació que treballa amb persones discapacitades.

Un regal per a tot l'any. El calendari i les imatges que apareixeran en ell serviran per promocionar la donació mes a mes en xarxes socials i altres suports.

L'experiència del calendari “Dóna Sang”: Un regal realitzat amb Crowdfounding

El calendari del 2014 el tema va ser “Els valors de la donació de sang” (vitalitat, generositat, salut, benestar, amor, solidaritat, felicitat, altruisme). Més de 50 persones van enviar les seves fotos entre les quals es van escollir 12 per il·lustrar els valors de la donació i els mesos de l'any. Aquestes dotze fotos es van seleccionar mitjançant votació per cinc membres de la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears (FBSTIB) i dues de l'Associació de Donants de Sang de Mallorca.
En 2015 el calendari, es van presentar més de 100 fotografias relacionades amb Balears: els seus costums i la seva gent. Van participar 58 persones i el jurat va comptar amb l'ajuda de Dani Cardona (www.danicardona.com) fotògraf professional.
Accés a les imatges dels finalistes del Calendari 2015
La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) és una entitat sense ànim de lucre que és el centre sanitari de recepció de les donacions que es realitzen a Balears (Banc de Sang, Banc de Teixits, Banc de Llet Materna) que ofereix els seus serveis als centres hospitalaris i clíniques de les illes.

El Banc de Sang de la FBSTIB en xifres. Dades de l'any 2014.

  • 1.630 campanyes en les 4 illes
  • 46.638 oferiments atesos
  • 38.872 donacions de sang
  • 23.139 donants de sang (el 2,29% de la població balear)
  • 3.544 persones van donar per primera vegada
  • Balears tenen un índex de 35,8 donacions per cada mil habitants
  • Amb aquestes donacions Balears ha aconseguit ser autosuficient i ha atès les necessitats dels hospitals de la Comunitat Autònoma.


Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal