Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 22 de maig de 2015

SI ETS NEGATIU, SIGUES POSITIU. DÓNA SANG #PalmadeMallorca

El Banc de Sang reuneix als donants de sang Rh negatius de Palma

“Si ets negatiu, sigues positiu” és la campanya que ha dissenyat la Fundació Banc de Sang i Teixits per explicar a les persones dels grups Rh negatiu (A-, B-, O- i AB-) les raons de la insistència en què acudeixin a donar. Una de les moltes raons és que només el 19% de la població balear és Rh negatiu: 9% són A-, 1,5% són B-, 0,5% és AB- i el 8% és O-, donant universal. La sang dels grups Rh negatiu és més escassa en la nostra població i els pacients d'aquests grups només poden rebre transfusions del seu mateix grup.
Aquesta serà la segona de les sessions que reuneixi als donants Rh negatius a Balears. La primera va ser el passat 20 de maig a Eivissa i la següent reunió serà el dimecres 27 de maig a les 18h a Menorca (al centre de donació en la calli Pintor Calbó de Maó)
Freqüència de grups sanguinis en la població balear


En 2014, 23.139 persones van donar sang en Balears de les quals 1.796 persones eren del grup A –, 134 persones del grup AB-, 318 del grup B- i 2.079 del grup universal O-.
Compatibilitat entre donant de sang i pacient


Agraïm a totes les persones que donen sang, de tots els grups sanguinis, el temps que dediquen amb generositat per ajudar als pacients que necessiten transfusions per millorar o salvar les seves vides. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal