Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 17 de novembre de 2014

Formentera amb la donació de sang

Jornada informativa per apropar la donació de sang a Formentera com a primera resposta a les inquietuds dels donants de sang de la illa.

Tots els interessats estan convidats a acudir a la xerrada informativa que s'oferirà a les 9 del matí a la sala de conferències de l'Hospital de Formentera.

A les 11 hores, es donarà dues sessions informatives en l'IES Marc Ferrer als alumnes de 3ª i 4º d'ESO.

Aquesta iniciativa és la primera vegada que es duu a terme a la illa i pretén ser el primer pas per a futures campanyes informatives a la població de la illa. Aquest projecte pretén a més conscienciar a la joventut dels valors solidaris a través de la donació de sang i a través de l'exemple.

Aquestes primeres sessions informatives culminen amb la campanya de donació de sang que tindrà lloc dissabte que ve 22 de novembre en la qual encara no s'ampliarà l'horari de donació però que està previst una vegada augmentin les freqüències de les embarcacions que viatgen fins a les illa per així donar més facilitats a aquells que vulguin ajudar amb la seva sang.

Recentment la Fundació Banc de Sang i Teixits ha realitzat una enquesta entre els donants de Formentera per conèixer quins són les seves preferències a l'hora de donar sang i per sol·licitar-los opinió sobre com augmentar la donació a la illa.

47 persones han respost a l'enquesta (56% eren dones i l'edat mitjana és de 42 anys). El 38% realitza 3 donacions a l'any. El 75% dels donants enquestats tenen els dissabtes disponibles per donar però sol·liciten un horari més ampli. A més sol·liciten més presència en mitjans de comunicació i més campanyes informatives.

Accés al resultat de les enquestes

Al llarg del 2014 s'han organitzat 4 campanyes de donació en les quals han participat 267 persones, s'han aconseguit 236 donacions i 20 persones han donat per primera vegada.

Sobre la fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears: fundada l'any 1998 és el centre sanitari de responsable de les donacions que es realitza a Balears (Banc de Sang, Banc de Teixits, Banc de Llet Materna) que ofereix els seus serveis als centres hospitalaris públics i privats de les illes. www.fbstib.org i www.donasang.org

Mitjançant una sola donació de sang es poden salvar tres vides. Es calcula que diàriament es necessiten més de 200 borses de sang. Per això, la fundació creu imprescindible poder comptar amb la solidaritat dels ciutadans i la col·laboració d'empreses i institucions.

El procés de donació és ràpid i segur. Per poder realitzar-ho, el donant ha de disposar del seu DNI i fer l'entrevista mèdica per garantir la salut del donant i del receptor. A continuació es procedeix a donar sang, uns 450*cc en 5-10 minuts, i es finalitza prenent un *refrigerio. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal