Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 08 d'agost de 2014

Serveis Ferroviaris de Mallorca, conscienciat amb la importància de donar sang

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) i Serveis Ferroviaris de Mallorca col•laboraran en la difusió de la campanya “Prova-ho, t’agradarà. Dóna sang”

Aquesta campanya es difondrà a tots els vagons de la xarxa viària de Mallorca, tant en la de tren com en la línia de metro, i també a les pantalles informatives de les estacions, segons el que han acordat el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, José Ramón Orta, i el director general de Gestió Econòmica i Farmàcia i gerent de la FBSTIB, César Vicente.

A més, la campanya es difon també a dos dels autobusos de la línia 14 de l’Empresa Municipal de Transports de Palma i a deu objectes publicitaris il•luminats (OPI) dels carrers de la ciutat gràcies a la col•laboració de l’Ajuntament de Palma.

Palma compta amb un punt fix de donació de sang, a la seu del Banc de Sang, a disposició de tots els ciutadans. Està situat al carrer de Rosselló i Caçador, 20 (entre la plaça d’Alexander Fleming i el carrer del 31 de Desembre) i està obert del dilluns al divendres de 8.00 a 20.30 h i el dissabte de 9.00 a 13.30 h. L’aparcament i el tiquet d’ORA són gratuïts per a les persones que hi acudeixen a donar sang.

La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir d’altres persones, per mitjà de donacions. Per això els donants tenen un paper tan important. Qualsevol persona sana que tengui entre 18 i 65 anys d’edat i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.

Al Banc de Sang es pot donar sang i afèresi. La donació és un acte voluntari i de caràcter altruista que tarda uns 20 o 30 minuts i que permet conservar la vida i millorar la salut a moltes persones malaltes que necessiten els components de la sang per a tractaments com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, ferides per accidents i tractaments oncològics o d’altres malalties. Molt poca gent coneix l’ús exacte que es dóna a les donacions de sang:

  • El 60,4 % va destinada a persones amb càncer o malalties sanguínies i a pacients amb determinats tipus d’anèmia.
  • El 34,3 % és per a pacients operats, inclosos aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que hagin patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en els accidents de circulació.
  • El 2,4 % és per a les pacients d’obstetrícia i ginecologia.
  • El 2,9 % està destinat als infants.


Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal