Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 14 de juny de 2013

Festival Park clausura els actes del Dia Mundial del Donant de Sang

Durant tot el dissabte 15 de juny, Festival Park acollirà una Diada de donació de sang que tanca les campanyes dedicades a celebrar el Dia Mundial del Donant de Sang, 14 de juny.

El lema de la campanya és “Mallorca, més solidària” i l’objectiu és aconseguir 200 donacions de sang que són les que fan falta en un sol dia per atendre les necessitats transfusionals a les Illes Balears.

El 14 de juny és el Dia Mundial del Donant de Sang (declarat per la Organización Mundial de la Salud a la seva resolució WHA58.13) el qual serveix per agrair la tasca dels donants de sang i de les persones que treballen al darrere (professionals, voluntaris de les associacions, empreses col•laboradores, etc.) i per recordar a la població la importància de donar sang.


Per clausurar aquesta celebració, Festival Park acull una Diada de donació de sang plena d’activitats:

  • 11h Inauguració amb Xeremiers i Caparrots cercavila
  • 10.30 a 12.30h. Activitats infantils
  • 17 a 19h Activitats infantils
  • 18 h. Batucada
  • 19 h. “Top Dance”
  • 20 h. Ballada popular amb el grup “Aires des Pla de Marratxí”

Dos punts de donació a Festival Park:
BUS de la donació de 10 a 21h.
Punt informació entrada principal, de 15 a 21h

Festival Park
El 22 d’octubre de 2005 es va organitzar la primera campanya de donació al Festival Park.
Fins ara s’han realitzat 86 campanyes, han participat 1.686 persones, s’han aconseguit 1.270 donacions de sang i 512 persones han donat sang per primera vegada (40% de les donacions són de primera vegada). L’objectiu es multiplicar per cinc el rècord que té Festival Park com a punt de donació de sang i aconseguir 200 donacions. El rècord es va aconseguir el 3 de novembre de 2008 amb 42 donacions de sang.

Un treball de molts
Per organitzar aquest dia lúdic i festiu la Fundació Banc de sang i teixits ha comptat amb la implicació de Festival Park, l’Ajuntament de Marratxí, el Consell Insular de Mallorca, SFM, Agroilla, RedBull, i l’Associació de Donants de sang de Mallorca.

Una donació de sang assegura la transfusió a tres persones
D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Aquests components sanguinis s’utilitzen en diferents tractaments com intervencions quirúrgiques, transplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres.

La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir d'altres persones, mitjançant donacions. D'aquí, que els donants tinguin un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Actualment, per a subministrar a totes les unitats hospitalàries públiques i privades de les Illes Balears els components sanguinis que precisin, es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.

Saps per què es celebra el 14 de juny? Visita la nostra web: donasang.org
Per concertar entrevistes amb donants de sang, d’afèresis, voluntaris o professionals del Banc de sang contacteu al: 971764433 o al 618874831
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal