Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 05 de juny de 2013

La donació de sang al Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits

Les donacions de sang són imprescindibles als transplantaments

La donació de sang al Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits

Amb motiu del Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits, el dia 5 de juny la Conselleria de Salut i Consum instal•larà una carpa informativa a Palma sobre aquest tipus de donació, amb la col•laboració d’ALCER (Asociación para la lucha contra las enfermedades de riñón) i d’ABEA (Asociación Balear de la Enfermedad de Andrade).

La Fundació Banc de Sang i Teixits i les associacions de donants de sang volen recolzar la donació d’òrgans i teixits. L’autobús de la donació de sang estarà a Porta Pintada de 10 a 20.30h. per aquelles persones que vulguin animar-se a donar sang.

Les donacions de sang són imprescindibles als transplantaments
D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Aquests components sanguinis s’utilitzen en diferents tractaments com intervencions quirúrgiques, transplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres. La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir d'altres persones, mitjançant donacions. D'aquí, que els donants tinguin un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Actualment, per a subministrar a totes les unitats hospitalàries públiques i privades de les Illes Balears els components sanguinis que precisin, es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal