Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 9 de maig de 2013

2ª Marató de donació de sang a Son Llàtzer

Dimecres, 15 de maig, el personal del centre, els usuaris i els familiars dels pacients estan convidats a participar en la campanya

La campanya es desenvoluparà de les 09.00 a les 20.00 hores. Les persones que vulguin prendre-hi part podran donar sang a la sala d’extraccions de l’Hospital o acudir a l’autobús que estarà estacionat davant l’entrada de Consultes Externes. L’objectiu d’aquesta marató a Son Llàtzer és aconseguir un centenar de donacions en un sol dia.

S’han programat diverses accions per animar a participar-hi els professionals, els familiars dels pacients i els usuaris de l’Hospital: col•locació de cartells a les instal•lacions del centre, repartiment d’adhesius al personal sanitari i no sanitari amb l’eslògan “Vaig a donar sang” i publicitat sobre les normes per ser donant de sang juntament amb les safates en què se serveix el menjar als pacients i en les cafeteries del públic.

A més, s’instal•laran pancartes a les rotondes d’entrada a l’Hospital. A banda d’això, des de fa dies els autobusos de l’EMT amb destinació a Son Llàtzer (línies 14 i 28) porten cartells informatius per tal de conscienciar els usuaris sobre la importància de donar sang per salvar vides. Es comptarà també amb la col•laboració dels voluntaris de l’Associació de Donants de Sang de Mallorca.

Cal recordar que fan falta dues-centes donacions diàries a les Illes Balears per proveir els centres hospitalaris i tenir cobertes les reserves de sang per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres.

A la primera marató al Hospital Son Llàtzer l’any passat participaren 106 persones, es varen aconseguir 85 donacions, de les quals 30 corresponen a persones que ho feren per primer cop.

La fórmula de la marató com una manera d’obtenir donacions i conscienciar la població ja l’ha utilitzada la Fundació Banc de Sang i Teixits en altres ocasions: a la UIB i a ASIMA.


Ara, l’objectiu de la campanya a Son Llàtzer és fer que el missatge solidari arribi a les persones més sensibilitzades amb la necessitat de disposar de reserves de sang, com són els professionals que hi treballen, els usuaris i els familiars dels pacients, molts dels quals tal vegada requeriran una transfusió sanguínia. De fet, l’any 2012 a l’Hospital Son Llàtzer es varen transfondre 5.536 unitats de glòbuls vermells, 1.010 unitats de plaquetes i 570 unitats de plasma.

Cal recordar que d’una donació de sang s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components sanguinis s’utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres.

Actualment, la Fundació Banc de Sang i Teixits proveeix de components sanguinis i d’hemoderivats tots els centres hospitalaris de les Illes Balears i cada setmana fa campanyes de donació als hospitals públics següents: Hospital Universitari Son Espases, Hospital Son Llàtzer, Hospital de Manacor, Hospital Comarcal d’Inca, Hospital General Mateu Orfila i Hospital Can Misses.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal