Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 28 d'abril de 2021

Balears cerca la col·laboració de donants que hagin superat la Covid-19 per donar plasma

El plasma que es cerca és ric amb anticossos contra el coronavirus com possible tractament per als malalts de COVID-19.

Les persones interessades en donar plasma ric en anticossos davant la COVID 19 poden enviar un correu electrònic a plasmah@fbstib.org És imprescindible que ens facilitin les dades de contacte i un telèfon perquè el personal mèdic de BSTIB es posi en contacte en la major brevetat possible. Per a garantir una major privacitat i seguretat de les dades personals facilitades, recomanem que no especifiqui per correu electrònic dades relatives a la seva situació amb el Covid19 ni qualsevol altre tipus d'informació relativa a la seva salut present o passada.

El donant òptim de plasma convalescent de la Covid-19 és un home d’entre 18 i 65 anys que no hagi estat transfós prèviament. Han de tenir la confirmació d’haver superat la infermetat i que hagin passat un mínim de 28 dies després de la curació o de la desaparició dels símptomes de la Covid-19.

Les persones que han superat una infecció pel coronavirus han fabricat anticossos (defenses) dirigits contra aquest virus. Aquests anticossos es troben en el plasma i, es podrien transfondre a malalts per ajudar a superar la infecció.

El plasma es pot donar mitjançant una donació de plasmafèresis. Té una durada de 45 minuts i permet obtenir només el plasma mentre que les cèl·lules de la sang es retornen al donant. Més informació sobre la donació per afèresis: http://bitly.com/aféresis


Des de l'inici de la pandèmia, el BSTIB col·labora amb l'obtenció i processament de plasma hiperimmune de convalescent de la COVID-19 amb els diferents serveis de transfusió a la nostra comunitat.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal