Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 10 de maig de 2019

Les al·lèrgies controlades permeten donar sang

L'arribada de la primavera és, per a algunes persones, la més temuda de les estacions, pels problemes d'al·lèrgia al pol·len i a altres partícules de l'aire. Segons el Comitè de Aerobiología de la Sociedad Española de Alergología e Inmunología Clínica (SEIAC), els al·lèrgics s'enfrontaran a una primavera lleu a Balears. Destaquen que el volum de gramínies recollit es troba entre els 2.000 i els 4.000 grans/m3.
Les plantes que més problemes produeixen són l'olivera, el xiprer, el plàtan d'ombra, les gramínies i la parietaria. A les ciutats, els símptomes poden agreujar-se amb la contaminació. Per aquesta raó, el Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears (BSTIB) vol informar els donants de com els afecta aquesta situació:

  • Les vacunes contra l’al·lèrgia són compatibles amb la donació de sang, encara que han d’haver passat 72 hores des de la darrera injecció.
  • Els qui pateixin asma lleu o asimptomàtica i que utilitzin únicament l'aerosol de forma esporàdica podran donar sense cap mena d'inconvenient.
  •  En el cas de rinitis i altres al·lèrgies menors, l'únic requisit és que el donant no present símptomes el dia de la donació.
  • A la primavera, moltes de les persones que volen donar no ho poden fer perquè prenen fàrmacs contra les al·lèrgies. Això provoca que les donacions disminueixin durant aquesta època. No obstant això, cal recordar que sempre s'ha de consultar amb el metge que està al davant de la donació. És important indicar-li les circumstàncies personals perquè pugui aconsellar de manera oportuna.


On es pot donar?
El BSTIB te establert un punt fixe de donació. A la seu de l’entitat (C/ Rosselló i Cazador, 20. Palma. Telf.: 971 76 44 33) es pot donar sang de dilluns a divendres de 8:00 a 20:30 hores, ininterrompudament i els dissabtes de 9:00 a 13:30 hores. PARKING Y O.R.A GRATUÏTS.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal