Notícies

Tornar al llistat de notícies

03-10-2018

La FBSTIB i la AECC signen un conveni de col·laboració per promoure la donació de sang

 La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) i la Junta Provincial de Balears de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) han signat avui, per primera vegada, un conveni de col·laboració per promoure la donació de sang i els hàbits de vida saludables entre la població balear.

L'acord, que ha estat subscrit aquest matí entre la vicepresidenta de la FBSTIB, María Ramos, i el president de l’AECC a Balears, Javier Cortés, tindrà una durada de dos anys i es podrà prorrogar fins a un màxim de quatre períodes anuals mitjançant el consentiment exprés de les parts.

L'objectiu del conveni radica a crear un marc d'actuació conjunta entre la FBSTIB i l’AECC per promocionar la donació de sang, ja que un malalt de càncer pot necessitar al llarg del seu tractament fins a 200 donacions de sang i actualment solament el 2% de la població balear és donant.

Per aquest motiu, l’AECC s'ha compromès a promoure campanyes informatives sobre la donació i a facilitar la presència de la FBSTIB en els esdeveniments públics que organitzin per dur a terme col·lectes de donació de sang o per distribuir material informatiu entre la població.

Al seu torn, la FBSTIB promourà les accions que desenvolupa l’AECC per avançar en la lluita contra el càncer en els seus punts d'atenció al públic i fomentarà entre els seus professionals i la població en general el programa de prevenció saludable “La teva salut és el primer”, un programa que inclou tractament psicològic i pautes de comportament per deixar de fumar.

Segons les dades publicades per la Xarxa Espanyola de Registres de Càncer (REDECAN) en la revista Clinical and Translational Oncology en 2015 es van diagnosticar a Espanya uns 248.000 càncers, dels quals 149.000 van afectar a homes i 99.000 a dones.

La signatura del conveni de col·laboració entre la FBSTIB i l’AECC pretén aconseguir un augment en les donacions de sang i el nombre de donants nous, prevenir a la població del risc per a la salut d'alguns hàbits oferint-los informació i pautes de comportament, arribar als joves i motivar-los per fer-se donants de sang i implicar a tots els sectors de la societat en la donació de sang.

L'objectiu final de l'acord consisteix a donar visibilitat a la importància de la donació de sang en els tractaments oncològics, ja que el 60,4 % de les donacions de sang es destinen a persones amb càncer, i remarcar que la donació de sang és una responsabilitat de tota la societat.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal