Notícies

Tornar al llistat de notícies

10 de novembre de 2017

La Caserna Militar Jaime II acull una nova campanya de donació de sang

El divendres 10 de novembre la caserna militar Jaime II acull de 08:30 a 13:30 una nova campanya de donació de sang en les seves instal·lacions. Des de fa més de 26 anys els militars d'aquesta base col·laboren activament en les col·lectes de donació aconseguint rècords de participació. De fet, en febrer de l'any 2015 van superar totes les expectatives amb un total de 167 donacions, 42 de les quals provenien de nous donants.


La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) vol agrair la implicació de tots els comandaments militars en aquesta multitudinària campanya, ja que suposa una gran ajuda per aconseguir atendre la demanda de components sanguinis dels hospitals de l'arxipèlag.


Cada dia es necessiten 200 donacions en les Balears, per la qual cosa la solidaritat i l'altruisme del personal de la caserna militar representen un augment de les reserves de sang que s'utilitzen per tractar a pacients amb diferents malalties i patologies.


La sang no es pot fabricar i solament pot obtenir-se d'altres persones mitjançant donacions. Per això, la col·laboració de tota la societat és vital per ajudar a salvar vides.

Per què donar sang?


La donació de sang és un acte de caràcter voluntari i altruista. La burxada que es realitza per extreure aquesta substància no dol i el procés solament dura de 20 a 30 minuts. Qualsevol persona sana, d'entre 18 a 65 anys que pesi més de 50 quilos pot donar sang.

Amb una donació poden salvar-se tres vides, ja que el Banc de Sang separa els diferents components sanguinis (plasma, plaquetes i glòbuls vermells) per donar a cada pacient el que necessita.


Centenars de persones necessiten sang per sobreviure i per ser tractats en malalties com el càncer, accidents, intervencions quirúrgiques, trasplantaments, etc.


Les reserves de sang de tots els tipus sanguinis de la FBSTIB es troben en nivells molt reduïts des de fa setmanes, per la qual cosa és necessari que el màxim nombre de persones s'involucri i s'acosti a donar sang.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal