Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 19 de setembre de 2017

La Fundació Banc de Sang i Teixits presenta la seva campanya més emotiva

Jo dono amor, i tu?

 La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha llançat avui una nova campanya per a les estaciones de tardor i hivern amb la finalitat de promocionar la donació de sang i relacionar-la amb aspectes emotius com la responsabilitat, el treball en equip i la solidaritat. D'aquesta manera, la institució balear pretén allunyar l'acte altruista de donar sang de l'àmbit sanitari i acostar-ho a la població per aconseguir que més persones s'animin a donar.


Amb el lema “Jo dono amor, i tu?” la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears pretén conscienciar a la societat que la donació de sang ha de ser vista com una acció solidària.


“Donar sang és un acte d'amor, de respecte i de consciència cap als altres”, ha destacat el director gerent de la institució, Ismael Gutiérrez, durant l'acte de presentació.


El nou cartell, que estarà present a partir d'avui en tot l'arxipèlag, té com a protagonista a una formiga amb una mirada tendra i compassiva amb l'objectiu de transmetre a la població que totes les donacions de sang són valuoses i que cada petita acció s’ha de tenir en compte.


S'ha utilitzat aquesta imatge per destacar les grans qualitats que tenen els donants de sang: la solidaritat, el treball en equip, la companyonia, la il·lusió, les ganes d'ajudar als altres, l'altruisme, el valor, la responsabilitat i l'amor al proïsme.


La seva creadora, la coneguda il·lustradora argentina Jimena Puente, assentada a Mallorca des de fa una dècada i propietària de la tenda online antsandlove.com, ha cedit aquesta imatge a la institució balear perquè traslladi “un missatge positiu” a la societat i aconseguir que més persones es decideixin a donar sang.


Puente ha explicat durant la presentació de la campanya que la idea de la formiga està relacionada amb que cada “granit de sorra” és valuós, ja que són insectes que “treballen en comunitat” i viuen en colònies on cadascuna té un rol.


Des de gener fins a finals d'agost, la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha obtingut 25.660 donacions de sang en tot l'arxipèlag, 45 menys que en el mateix període de l'any passat, per la qual cosa fa una crida a la població balear perquè doni sang i ajudi a salvar vides.


Per illes, Mallorca ha registrat 20.735 donacions de sang fins al 31 d'agost, 80 menys que en 2016; les Pitiüses han obtingut 2.789 donacions de sang, 72 més que en el mateix període de l'any passat, i Menorca ha comptabilitzat 2.136, 37 donacions de sang menys que l'any anterior.


La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha dut a terme fins a finals d'agost 1.122 campanyes de conscienciació per diferents punts de les illes per a aconseguir arribar al màxim nombre de persones possible i, d'aquesta manera, aconseguir incrementar el nombre de donants de sang.


Les persones que vulguin donar sang poden acudir als punts fixos de donació repartits per tot l'arxipèlag i als punts de donació itinerants que van canviant cada dia.
Els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilograms i gaudir de bona salut. No és necessari estar en dejú però sí haver fet la digestió al moment de l'extracció.


Per obtenir més informació sobre el procés de donació de sang, els llocs en els quals es pot donar i els requisits que s'han de complir, poden accedir a la pàgina web de la fundació www.donasang.org i a les seves xarxes socials.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal