Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 12 de juny de 2017

El 14 de juny és el Dia Mundial del Donant de Sang

«Dóna sang. Dóna ara. Dóna sovint»

El 14 de juny, Balears celebra el Dia Mundial del Donant de Sang. Aquest dia té un objectiu doble. Per una banda, agrair públicament la tasca dels donants de sang i de les persones que treballen al darrere (professionals, voluntaris de les associacions, empreses col·laboradores, etc.) i per l’altra banda la promoció de la donació regular, voluntària i altruista. El lema de la campanya de l’OMS d'aquest any és «Dóna sang. Dóna ara. Dóna sovint».

La Fundació Banc de Sang i Teixits (FBSTIB), en col·laboració amb la Conselleria de Salut i Consum i associacions de voluntaris, organitzen 30 campanyes aquesta setmana /on-puc-donar/calendari/list.php. Destaquem les del dimarts 14 de juny a totes les Illes:

  • Menorca. Campanya de donació especial a CIUTADELLA al Centre de Salut de 17.45h. a 21h.
  • Eivissa. Campanya de donació especial SANT ANTONI al Centre Salut de 17.30h. a 21h.
  • Taula informativa de 10h a 13h devora el Mercat Pagés i de 17.30h a 20h davant el centre de salut amb la col•laboració de l’associació de Voluntaris d’Eivissa.
  • Mallorca
  • MANACOR. CENTRE SALUT. de 17:30h. a 21:30h.
  • CAMPANET. CASA DE CULTURA de 17:30h. a 21:00h.
  • Campanya de donació de sang especial a PLAÇA ESPANYA de Palma de 10 a 21h amb envelat informatiu i GRAN FESTA D. Tota una horabaixa amb tallers per nins, joves i pares i mares de scooter rollers, exhibicions, música, tattoos temporals i molt més.

Amb la col·laboració de Carnivale, Roll&Roll, Roll&Merch, Sabotage i un llarg etcètera.

Dissabte 17 de juny a les 19h. al Castell de Sant Carles. Acte de reconeixement als donants de sang de Palma, Banyalbufar, Esporles, Marratxí, Andratx, Calvià i Puigpunyent a les dones que han superat les 20, 40, 60 i 100 donacions de sang i els homes, les 25, 50, 75 i 100 donacions de sang al 2016.

Material campanya:
S’ha fet una intensa difusió als trens i metro amb Serveis Ferroviaris de Mallorca, amb pancartes gegants a la Plaça d’Espanya, a Internet, a les xarxes socials, hem demanat la ajuda de les empreses que col·laboren habitualment amb la Fundació Banc de Sang i a les persones que ja han donat sang qualque vegada.
L’Associació Espanyola Contra el Càncer difondrà la importància de les donacions de sang als tractaments oncològics amb motiu d’aquest dia.
Informació general
El 14 de juny de cada any es celebra a tot el món el Dia Mundial del Donant de Sang. El seu objectiu és agrair als donants la seva contribució voluntària i desinteressada, que permet salvar vides humanes, i conscienciar sobre la necessitat de donar sang amb regularitat per garantir la qualitat, seguretat i disponibilitat de sang i productes sanguinis pels qui ho necessitin.
Les transfusions de sang i els productes sanguinis contribueixen a salvar milions de vides cada any. Permeten augmentar l'esperança i la qualitat de vida de pacients amb malalties potencialment letals, així com dur a terme procediments mèdics i quirúrgics complexos. També exerceixen un paper fonamental en l'atenció matern-infantil, els desastres naturals i els desastres provocats per l'ésser humà, doncs permeten salvar la vida de moltes persones.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal