Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 17 de gener de 2017

Les reserves del Banc de Sang, al 50%

Es necessiten donacions de sang de tots els grups sanguinis.

Balears necessita donacions de sang amb urgència a causa de l'escassetat de les reserves de sang. Per pal·liar aquesta situació, la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears necessita urgentment donacions de sang dels grups sanguinis O-, A-, AB-, B-, O+i A+.

Actualment, per cobrir les necessitats hemoteràpies de les Illes Balears es necessiten unes 200 donacions de sang diàries.

La baixada de donacions en nadal i festes locals, la volta a l'activitat quirúrgica als hospitals i la creixent taxa de grip en la població repercuteix en les reserves que actualment es troben a la meitat del que es precisa per atendre correctament a tots els pacients dels hospitals de la Comunitat Autònoma.

La sang és imprescindible i molts malalts necessiten les transfusions per viure. La sang no es pot fabricar i només pot obtenir-se d'altres persones, mitjançant donacions. D'aquí, que els donants tinguin un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.

La FBSTIB té establert un punt fix de donació. A la seu de l'entitat (C/ Rosselló i Caçador, 20. Palma. Tel.: 971 76 44 33) es pot donar sang de dilluns a divendres de 8.00 a 20.30 hores, ininterrompudament i els dissabtes de 9.00 a 13.30 hores. PÀRQUING I O.R.A. GRATUÏTS. A la pàgina web de la Fundació: www.donasang.org es poden consultar els llocs i horaris de les properes campanyes de donació. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal